Red Lions op zoek naar de formule om Nederland te verslaan in halve finale van EK Hockey

Sport | België staat tegenover een geduchte tegenstander nu er nog maar vier landen in de running zijn voor de titel in het EK hockey. Nederland, 3e in de wereld, zal het opnemen tegen de Red Lions in de halve finales, deze donderdagavond om 20u00. De confrontatie wordt een remake van de WK-finale van 2018, gewonnen door de Belgen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een veldhockeywedstrijd tussen België en Nederland lijkt een beetje op een Europese clasico. De twee landen behoren tot de beste van het continent en hebben de laatste drie Europese kampioenschappen gewonnen (één voor titelverdediger België en twee voor onze noorderburen). Internationaal behoren de Red Lions en Oranje ook tot de besten. Alleen Australië staat voor hen op de wereldranglijst, nadat het enkele dagen geleden de eerste plaats van België heeft overgenomen.
 
Het was overigens hetzelfde Nederland dat België tegenover zich had in de WK-finale van 2018 in India. De wedstrijd was spannend en geen van beide partijen kon de leiding nemen in de speeltijd. De Red Lions wonnen vervolgens na een spannende shoot-out en staken zo de mooiste trofee uit hun geschiedenis in de lucht.  
 
Belgen in wereldkampioensmodus
 
Het is dan ook meer dan logisch dat deze twee ploegen elkaar opnieuw ontmoeten bij de laatste vier van dit EK, voor een wedstrijd die veel weg zal hebben van een finalespel, aanstaande donderdag om 20.00 uur. De Belgen zijn in deze eerste week van de competitie echter minder overtuigend geweest dan hun grote rivaal. Ze gingen goed van start met een 4-2 overwinning tegen Spanje, maar werden daarna verrast door een sterke Engelse ploeg (2-1). De mannen van Shane McLeod maakten het echter goed tegen Rusland door met 9-2 te winnen en zo een plaats in de halve finales te bemachtigen.
 
De nederlaag tegen de Engelsen was een kleine verrassing. Hoewel België de favoriet was, was het weinig inspirerend en kon het geen ritme opleggen tegen agressieve tegenstanders. Zelfs wanneer ze onder druk worden gezet, moeten de Red Lions nog steeds in staat zijn om hun spel op te zetten en gevaarlijke fases te creëren. Dit is een van de lessen die we moeten leren voor de halve finale.
 
Nederland is ongeslagen uit de groepsfase gekomen, met twee overwinningen op Frankrijk (3-0) en Wales (6-0) en een gelijkspel tegen Duitsland (2-2), een andere kanshebber voor de titel. Oranje surft dus op een golf van succes en zal een taaie tegenstander zijn, zeker nadat het op 30 mei België in de Pro League met 4-0 heeft verslagen. Thomas Briels en zijn team zijn gewaarschuwd: zij zullen hun spel moeten verhogen en de wapens moeten vinden die de Reds Lions drie jaar geleden wereldkampioen maakten.
 
Volg de halve finale van de Red Lions tegen Nederland (aanstaande donderdag om 20u) live op Eleven Sports 3, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports-pakket.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top