Na een onderbreking van enkele weken is de Benelux League op Rainbow Six Siege helemaal terug. Welke zes teams plaatsen zich voor de play-offs van Ubisofts tactische FPS?

Na verschillende weken van competitie lasten de Benelux-teams een welverdiende pauze in. Alhoewel… Met de opening van de transfermarkt hebben verschillende teams enkele veranderingen doorgevoerd om sterk terug te komen. Of om zich aan te passen aan een onverwacht vertrek!

Competitieleider Gamma kondigde onlangs zijn nieuwe speler aan! We hebben het over Prano, een grote speler die onder andere bij Team Secret actief was. Met de transfer slaat het team met de vuist op tafel en bevestigt het zijn status van favoriet. Een positie die sterke outsiders aan het wankelen brachten tijdens het eerste deel van het kampioenschap.

Desondanks zijn de bovenste vier ploegen vastbesloten om mee te dingen naar de eerste plaats. De transfer van KaneB van Activit-E (4e) naar KVM (2e) is daar een bewijs van. De overstap liet twee posities vacant bij AVe, maar die zijn ondertussen ingenomen door RaiDen en Konkih, spelers van nationaal niveau uit Duitsland en het Noorden! Hetzelfde geldt voor 4Elements (3e), dat zich versterkte met Lucania.

We zouden die vier teams in de play-offs moeten terugzien, tenzij er nog grote verrassingen volgen. Als Clutch Rayn, Game Fist, Team 7AM en Red Falcons de plannen van de topteams niet kunnen verstoren, zullen ze in ieder geval klaar zijn om een van de laatste twee beschikbare tickets te veroveren. We denken aan Clutch Rayn, dat een paar teams de kop heeft ingedrukt in de eerste ronde. Of Game Fist, waarvan de analisten betere resultaten hadden verwacht!

Deze woensdag zal de nationale/regionale competitie opnieuw van start gaan. En gezien de vele transfers zullen we niet gevrijwaard blijven van grote verrassingen, of wie weet misschien zelfs een volledige ommekeer.

Het programma:

19u Game Fist vs Activit-E
20u Gamma Gaming vs 4Elements
21u Red Falcons vs Clutch Rayn
22u KVM Esports vs Team 7AM

Copyright afbeelding: Rainbow Six Benelux League