Deze voetballers toonden hun kunstjes ook op het witte doek

Voetbal | Sommige voetballers staan graag in de schijnwerpers. Deze voetbalvedetten schitterden naast de grasmat ook nog op het witte doek – al was die acteercarrière bij de één al meer geslaagd dan bij de ander.

Door Pickx

Deel dit nieuws

David Beckham

Deze man behoeft geen introductie: elke voetballiefhebber kent de legendarische Engelse speler onder meer van zijn periode bij Manchester United. Maar ook buiten het voetbal heeft Beckham grote sier gemaakt.

In 2005 – toen hij nog bij Real Madrid voetbalde – maakte de voetbalster samen met voetballegendes Zinedine Zidane en Raúl een cameo in de film 'Goal!'. In de sequel 'Goal II: Living the Dream' kreeg Beckham een grotere rol toebedeeld. Hij speelde toen geen personage, maar acteerde gewoon als zichzelf. Door zijn vriendschap met regisseur Guy Ritchie verscheen Beckham ook heel kort in twee van diens films: als operator in 'The Man from U.N.C.L.E.' en als Trigger in 'King Arthur: Legend of the Sword'.

In 2014 – kort nadat hij zijn voetbalschoenen definitief aan de haak hing – dook hij op in een speciale aflevering van de Britse sitcom ‘Only Fools and Horses’ (zie onder).
 

Pelé

Als misschien wel het bekendste voetbalgezicht ter wereld stond in de sterren geschreven dat deze Braziliaanse balkunstenaar ooit op het witte doek zou verschijnen. Uiteindelijk speelde Pelé mee in een tiental film- en tv-producties. In ‘A Minor Miracle’ uit 1983 helpt hij een paar weeskinderen om het weeshuis te redden, terwijl hij in 'Hotshot' (1987) raad geeft aan een Amerikaanse voetballer met grote ambities. 

Voorts was hij in 1981 nog te zien in 'Escape to Victory', over geallieerde krijgsgevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een voetbalwedstrijd spelen tegen het Duitse nationale elftal in het bezette Parijs. Hoofdrollen waren voor Sylvester Stallone en Michael Caine. Pelé had een grote rol als de voetballende korporaal Luis Fernandez.

Eric Cantona

Toen hij voor Manchester United speelde, won hij vier landstitels in een tijdsbestek van vijf jaar. De Franse voetballegende beproefde na zijn voetbalpensioen in 1997 zijn geluk als acteur. De Oscarwinnaar 'Elizabeth' uit 1998 was zijn vuurdoop. Als Monsieur de Foix stond hij er op de set met filmster Cate Blanchett.

Er volgden nog passages in een twintigtal films, waarvan het gros Franse producties. In 2012 kroop hij in de huid van een voetbalcoach in de Franse sekskomedie 'Les Kaïra'. Het jaar erna verscheen hij in het Franse erotisch drama 'Les Rencontres d'après minuit'. Beide films werden matig onthaald door pers en publiek. In de Deense western 'The Salvation' uit 2014 had Cantona een rolletje naast Mads Mikkelsen en Eva Green. Zijn jongste acteerrol dateert van vorig jaar, in de Franse miniserie 'Dérapages'.

Zinedine Zidane

De Franse voetballegende maakte zijn opwachting in de documentaire 'Les Yeux dans les Bleus', die het Franse nationale team volgde tijdens het WK in eigen land. In 2002 verscheen zijn autobiografie op dubbel-DVD: 'Comme dans un rêve'. In 2006 is hij de spil in 'Zidane, un portrait du xxie siècle', waarbij 17 HD-camera's scherpstelden op Zizou in de match Real Madrid – Villarreal, op 23 april 2005.

Hij figureerde daarna in de weinig memorabele films 'Goal!' (2005) en 'Goal! 2' (2006), en was in 2008 op het witte doek te zien in zijn eerste volwaardige rol als Numérodis (een knipoog naar het rugnummer van Zidane bij Les Bleus) in de Franse komedie 'Astérix aux Jeux olympiques'.

Sinds 2013 staat zijn acteercarrière on hold, om zich te concentreren op het winnen van Champions League-titels als trainer van Real Madrid. Eind mei nam hij daar ontslag, om zijn acteercarrière nieuw leven in te blazen?
 

Neymar

Ook deze Braziliaanse balgoochelaar, actief bij het Franse PSG, waagde zich al eens aan een uitstapje in de tv- en filmwereld. Hij was in 2017 te zien in de Vin Diesel-actiefilm 'XXX: Return of Xander Cage' als zichzelf. De cast bestond voorts uit niemand minder dan Hollywoodveteraan Samuel L. Jackson.

In 2019 speelde Neymar de rol van monnik Monje Joao in de populaire Netflix-serie 'La Casa de Papel'; een serie waar hij naar eigen zeggen zelf grote fan van is.Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top