BAFTA Television Awards lauwert Michaela Coel, Steve McQueen en Aimee Lou Wood

Na de uitreiking van de BAFTA Film Awards in april, zijn afgelopen weekend ook de BAFTA Television Awards uitgereikt. De Britse Academy beloonde ook dit jaar het beste van het televisielandschap in Groot-Brittannië met een ceremonie, weliswaar vanuit een studio en op afstand. Naast de gebruikelijke BBC-reeksen viel ook Netflix in de prijzen.

De grootste winnaar van de avond was de BBC/HBO-reeks ‘I May Destroy You’, die in 5 van de 48 categorieën (technisch en niet-technisch) het beeldje in ontvangst nam. Schrijfster, regisseur en hoofdrolspeelster Michaela Coel kreeg tijdens de ceremonie de prijzen voor beste regisseur, beste schrijver van een dramaserie en beste actrice, bij de technische categorieën die buiten de ceremonie werden uitgereikt werd de reeks bekroond voor de montage.
 
De BBC-reeks ‘Small Axe’ was een van de grote favorieten. De reeks van filmmaker Steve McQueen werd 15 keer genomineerd en ging uiteindelijk met 6 prijzen naar huis, maar niet in de belangrijkste categorieën. Beste kostuum, beste haar en beste make-up gingen bijvoorbeeld naar de vijfdelige reeks over immigranten in Londen.

Ook prijzen voor Netflix

Programma’s van de Britse zenders zijn elk jaar de grote slokoppen, maar dit jaar ging ook streamingplatform Netflix met enkele prijzen lopen. Zo won Aimee Lou Wood de award voor de beste vrouwelijke acteerprestatie in een comedyreeks voor ‘Sex Education’ en won docuserie ‘The Surgeon’s Cut’ in de categorie specialist factual.
 
De uitreiking ging omwille van de pandemie nog niet door als een volwaardige awardsshow. Slecht enkele genodigden waren aanwezig in de studio en op de rode loper. Gastheer Richard Ayoade (vooral bekend van de serie ‘The IT Crowd’) praatte de categorieën aan elkaar. Acteur en zanger Olly Alexander, die acteert in 'It's a Sin' (Canvas) en zingt in de band Years & Years, zorgde voor het muzikale luik van de uitreiking.
 
Ontdek ‘Sex Education’ en ‘The Surgeon’s Cut’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Series

Bekijk alles
Top