Remco Evenepoel en de sprint worden de hoofdattracties van de Baloise Belgium Tour

Sport | Op woensdag 9 juni wordt in Beveren de 90ste editie van de Baloise Belgium Tour afgetrapt. Zoals zo vaak is er voor ieder wat wils tijdens de vijf etappes van deze nationale tour, die op zondag 13 juni eindigt in Beringen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na vorig jaar de dupe te zijn geworden van de gezondheidscrisis neemt de Baloise Belgium Tour, voorheen de “Ronde van België”, de draad weer op in 2021. Acht WorldTour-teams (Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal, Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe, Trek- Segafredo, Team DSM, Qhubeka-Assos en Intermarché Wanty Gobert) zullen van de partij zijn.
 
Het serieuze werk begint al meteen de eerste etappe tussen Beveren en Maarkedal, in het hart van de Vlaamse Ardennen. De eerste gaten kunnen ontstaan in de beklimmingen van de Fortstraat (Taaienberg), de Ellestraat en de Berg ten Houte, waarvan de top slechts 1,2 kilometer voor de finish ligt.
 
Remco bereidt zich voor op de Olympische Spelen
 
De volgende dag zal, met een ultravlakke tijdrit van 11,2 kilometer vanuit Knokke, de disciplinespecialisten een voorproefje geven van wat ze over enkele maanden kunnen verwachten op de wereldkampioenschappen. Vrijdag krijgen de sprinters eindelijk de kans om hun zegje te doen tijdens een omstreden etappe tussen Haspengouw en Vlaams-Brabant.
 
De volgende dag zou de koninginnenrit rond Hamoir het algemeen klassement definitief moeten bepalen. Op het programma staat een typisch Waals heuvelachtig parcours met onder meer de beklimming van de Côte d'Ereffe (1,6 km aan 6,2%), de Muur van Hoei (1,2 km aan 10,3%) of Les Kimones (2,1 km aan 5,8%) aan het einde van de etappe. De race zal naar alle waarschijnlijkheid eindigen met een sprint in Beringen.
 
Het parcours is dan ook gevarieerd en zou ideaal moeten zijn voor een all-rounder. We denken daarbij aan titelverdediger Remco Evenepoel, die in 2019 won voor Victor Campenaerts en Tim Wellens – in zijn eerste profjaar nota bene. Het wonderkind van Schepdael mag dit jaar dan wel vooral de Olympische Spelen als hoofddoel hebben, toch is het moeilijk voor te stellen dat hij zijn titel niet gaat verdedigen in de nationale tour.
 
Een voorproefje voor de Tour
 
Deceuninck-Quick Step zal zeker de te kloppen ploeg zijn, want naast Evenepoel hebben ze ook Yves Lampaert, David Ballerini en Sam Bennett in hun rangen. Die laatste zal proberen om een van de sprintersetappes te pakken. De Ier zal echter niet de enige snelle man in het peloton zijn, want de Baloise Belgium Tour kan dit jaar bogen op de aanwezigheid van een flink aandeel van ’s werelds beste sprinters.
 
Naast Bennett zullen Caleb Ewan, Giacomo Nizzolo, Pascal Ackermann en Cees Bol tien dagen voor de Tour de France de strijd aangaan in België, terwijl Tim Merlier, Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni, Bryan Coquard en Timothy Dupont onruststoker zullen proberen te spelen in het geval van een groepsaankomst.
 
Volg de Baloise Belgium Tour van 9 tot 13 juni op Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top