Excelsior Moeskroen lijkt eindelijk begonnen aan de voorbereidingen op haar avontuur in 1B. Les Hurlus zijn nog wel steeds op zoek naar een nieuwe coach, maar toch bestond er binnen de huidige technische staf een consensus om verder te gaan met Nick Gillekens.
De 25-jarige doelman was einde contract, maar de club besliste om de optie in het contract van Gillekens te lichten waardoor hij ook volgend seizoen de kleuren van Moeskroen kan verdedigen.

Gillekens ligt sinds 2019 onder contract bij de Henegouwers, maar speelde in die periode slechts één officiële wedstrijd (de bekermatch van dit seizoen bij Union SG). Door het vertrek van eerste doelman Hervé Koffi (gehuurd van Lille OSC) en van Vaso Vasic (einde contract) liggen er naar volgend seizoen toe wél weer meer mogelijkheden voor Gillekens.

Verleden in 1B

De gemiddelde 1B-volger kent Gillekens natuurlijk nog wel van zijn vele seizoenen bij OH Leuven. Gillekens speelde tussen 2015 en 2019 64 wedstrijden op Den Dreef, toen de club nog in 1B speelde. Volgend seizoen kan hij zich alvast opmaken voor de confrontatie met Jordy Gillekens; zijn jongere broer die eerder deze transferperiode een definitieve transfer versierde van OHL naar Lierse Kempenzonen.