Na de controverse door de rematch tussen het Anonymo-team en Ninjas in Pyjamas, die in het voordeel van die laatste uitdraaide, heeft toernooiorganisator Flashpoint beslist om de kleine Poolse organisatie Anonymo te vergoeden. De compensatie zal op een zeer speciale manier gebeuren…

Toernooiorganisator Flashpoint, die tijdens zijn laatste competitie meermaals met de vinger werd gewezen, probeert momenteel een van zijn blunders recht te zetten. En dat op een zeer originele manier.

We gaan even terug in de tijd. Het is 18 mei en de wedstrijden in de eerste ronde zijn volop aan de gang. Ninjas in Pyjamas ontmoet de Poolse organisatie Anonymo. Tegen alle verwachtingen in wint Anonymo na drie maps, maar een trieste gebeurtenis besmeurt de overwinning. Tijdens de wedstrijd hadden de Zweden van NiP namelijk heel veel last van lags, waardoor de game op dit niveau onbespeelbaar werd.

De volgende dag vroeg het nieuwe team van dev1ce om de laatste map te herspelen, wat de organisatoren snel aanvaardden. Ze gaven toe dat het probleem van hun servers kwam, en niet van de Zweedse verbinding. NiP draaide het eindresultaat om door van de Polen te winnen. Een vreselijk onrecht voor de kleine onafhankelijke organisatie die een van haar beste prestaties aan het leveren was. De gevolgen waren groot. Anonymo degradeerde naar de loser bracket, waar het team werd uitgeschakeld door Complexity.

Om het goed te maken met de kleine Poolse organisatie heeft Flashpoint een nogal slim systeem bedacht, gebaseerd op NFT-technologie, waarmee iemand eigenaar kan worden van een uniek item. Naast de traditionele spelersholocards die te koop zijn, heeft de organisator van het toernooi ook holocards te koop aangeboden die de serverlogs weergeven waarop NiP de fameuze lags hebben meegemaakt. De winst van de verkoop gaat rechtstreeks naar Anonymo.

Uitgebracht onder de mooie naam "Trashpoint Server logs", komt deze operatie, die alle kenmerken van een publiciteitsstunt heeft, Flashpoint goed uit. Om de holocards te kopen, zullen potentiële kopers namelijk $FLASH moeten gebruiken, de cryptocurrency van de organisator van het toernooi. Maar het bedrag voor Anonymo zal op die manier ongetwijfeld veel lager liggen dan wat de organisatie gehoopt had. De actie roept veel vragen op binnen de CSGO-community, waar het debat over de rol van toernooiorganisatoren duidelijk op gang is gekomen.