De Belg Joseph “Jules” Rivera en zijn team hebben afgelopen weekend een geweldige prestatie neergezet op Fortnite. De jonge spelers, die zich kwalificeerden voor de grote finale van de FNCS, eindigden de competitie op plek 10 en ontvingen elk een cheque van $10.000.

De concurrentie mocht er zijn tijdens het grote finaleweekend van het 16e seizoen van FNCS, de reguliere Battle Royale-competitie van Epic Games. 32 trio’s streden om het grootste deel van de prijzenpot van $1.350.000. Op het programma: twaalf partijen waarin de teams zo goed mogelijk moesten presteren om hogerop te geraken in het algemene klassement. De score werd berekend op basis van de resultaten van het team, maar ook de kills speelden een rol. Een dynamische speelstijl werd dus beloond.

Aan Belgische zijde konden we rekenen op de aanwezigheid van Joseph “Jules” Rivera om met trots de zwart-geel-rode vlag te vertegenwoordigen. De 18-jarige, die deel uitmaakt van het Belgische Be Genius-team, streed samen met zijn Be Genius-teamgenoot Arnaud “Sunddely” Weissenbach en de Fransman zeykoo. Ze eindigden op de 10e plek in het algemene klassement en legden daarmee een van de beste Belgische prestaties op de mat in de Battle Royale sinds lang.

Zaterdag verliep vrij goed voor het trio. Na een trage start, eindigde het team met een mooie TOP3 met 9 kills, wat hen een mooi aantal punten opleverde. Merk op dat de spelers heel vaak in de top van de tabel eindigden. Ze eindigen de dag op de 9e plaats met 124 punten, 42 punter minder dan de leiders in het klassement.

Op dag twee ging het moeilijker voor de Belg en zijn ploegmaten. Twee nogal teleurstellende resultaten gezien het spelniveau van deze spelers, een TOP24 en een TOP21 zonder enige uitschakeling, brachten onze spelers in moeilijkheden. Maar het trio liet zich niet doen en slaagde erin een TOP4 (3 kills) en een TOP5 (4 kills) te halen om zo hun score wat op te krikken. Door hun reactie zakten ze slechts één plaats en eindigden ze de competitie in de TOP10.

Het trio, dat sinds half april samen speelt, heeft dus een zeer goed resultaat behaald na verschillende mooie prestaties tijdens de Trio Cash Cups vorige maand. Het resultaat levert hen trouwens ook een uitnodiging op voor het volgende Epic-toernooi, de FNCS All-Stars. Laten we hopen dat hun progressiecurve blijft stijgen en dat we de drie spelers ook op toekomstige evenementen aan het werk zullen zien.

Copyright afbeelding: Epic Games