‘Absentia’(Play5): spannender dan de Rode Duivels!

Series |

Ja hoor, de Rode Duivels maken zich klaar voor het Europees Kampioenschap. Maar niet iedereen heeft zin om elke dag opnieuw voetbal te kijken. Gelukkig is er zender ‘Play5’ die met de spannende serie ‘Absentia’ op zondagavond ons een spannend en zenuwslopend alternatief in petto heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Absentia’: spannender dan de Rode Duivels!

FBI-agente Emily Byrne (Stana Katic) voerde zes jaar geleden onderzoek naar een loslopende seriemoordenaar. Plotseling werd ze zelf vermist en de politiediensten konden haar maar niet vinden. Omdat de maanden verstreken werd ze uiteindelijk dood verklaard. Dat bleek een vergissing want zes jaar na haar verdwijning krijgt haar voormalige man een telefoontje bij hem thuis: Emily zou vastzitten in een bos, onder een chalet, en is eindelijk gevonden.

 

Emotionele rollercoaster

Byrne wordt na zes jaar vermist te zijn levend teruggevonden. Haar man is ondertussen hertrouwd en ook haar zoon is stevig gehecht aan zijn nieuwe stiefmama. Als kers op de taart lijkt Emily zich ook niets meer te herinneren van de afgelopen zes jaar waardoor er nog heel wat vragen overblijven zoals ‘wie heeft dit gedaan en waarom?’ Het valt dan ook niet mee voor Emily: ze heeft geen warm nest waar ze kan op terugvallen en begrijpt niets van haar ontvoering die probeert te verwerken en uit te klaren.

Spannend politieverhaal

Als dat nog niet genoeg was, wordt Emily zelf ook nog aangewezen als potentiële moordenaar. Dat komt omdat op een aantal aangetroffen lijken haar eigen vingerafdrukken gevonden werden door de politie. Emily kan zich niets meer herinneren van de afgelopen periode, vertelt onsamenhangende verhalen en bombardeert zichzelf in één klap tot verdachte nummer één bij zowel de lokale politiediensten als bij de kijkers.

 

Productie en cast

Het verhaal van ‘Absentia’ speelt zich af in de Amerikaanse stad Boston maar de opnames vonden plaats in Bulgarije dat met speciale filters nog wat grauwer werd gemaakt. Hierdoor krijgt de serie een grimmige sfeer die je aan het beeldscherm gekluisterd houdt. Bovendien speelt hoofdrolspeelster Stana Katic een ijzersterke rol als Emily Byrne. Aandachtige kijkers kennen Katic wellicht uit de ‘Castle’-detectivereeks waarin ze rechercheur Kate Beckett speelde aan de zijde van Nathan Fillion en meerdere prijzen won.
 



Bekijk het eerste seizoen van ‘Absentia’ elke zondag op 'Play5' om 22u30 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top