Belgian League : Sector One blijft foutloos op eerste speeldag

Nieuws |

Gisterenavond vonden de eerste wedstrijden van het lentegedeelte van de Belgian League plaats, het nationale League of Legends-kampioenschap. Met de terugkeer van ervaren spelers, de intrede van een nieuw team en de foutloze start van voormalige finalist Sector One, werd het een bewogen avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgian League stond gisterenavond in rep en roer. Na bijna twee maanden zonder competitie keerden de teams, zowel veteranen als nieuwkomers, terug naar de Summoner's Rift om te beginnen aan de lange weg naar de titel. Met trainingen en vele transfers hebben de organisaties tijdens die periode zeker niet stilgezeten.

Het eerste duel begon rond 19u. Sector One, Spring Split-finalist, nam het op tegen KRC Genk en hun splinternieuwe roster. De explosieve match maakte de verwachtingen waar. Na een lange periode zonder competitie hadden de spelers er duidelijk zin in, en dat lieten ze zien! Sector One schreef de eerste kill van het seizoen op haar naam en de teamfights volgden elkaar op. De vossen waren duidelijk het beste voorbereid. Ze wonnen de eerste ontmoeting van de avond en tankten vertrouwen voor het duel tegen ION SQUAD.

Maar de match waar iedereen naar uitkeek was zonder twijfel de clash tussen nieuwkomer Starlan Gaming Club en de kampioen KVM Esports. Een duel tussen noord en zuid dat ons meer zou vertellen over het nieuwe Franstalige roster en hun mogelijkheden in het spel. Jammer genoeg voor de Starlan-spelers speelden ze niet tegen eender wie, en dat kwamen ze al snel te weten. De Mechelse spelers toonden veel spelinzicht, vooral bij het anticiperen van de opstelling van Starlan. Na 24 minuten gaf KVM de genadeslag en begonnen ze aan hun seizoen zoals de vorige, met een overwinning. Een speciale vermelding voor de prestatie van Job "Slyv3r" Goossens, de ADC van KVM, met een indrukwekkende Kog'Maw AP.

Geen tijd om op adem te komen: de wedstrijden volgden elkaar in sneltempo op en de vossen van Sector One keerden terug naar de server voor hun tweede partij van de avond, deze keer tegen ION SQUAD. Dankzij een ontketende Phil "Albetrayber" Quin, nam S1 de wedstrijd al snel in handen. De jungler blonk uit met een monumentale pressing over heel de map, zonder zijn farm uit het oog te verliezen. Een prestatie die de laners toeliet om ongestoord te levelen. Zoals toplaner Zhergoth bijvoorbeeld, die een clean sheet met zijn Mordekaiser liet optekenen.

De tijd gaat snel wanneer je je amuseert, en het was alweer tijd voor de laatste match van de avond. Na de nederlaag tegen KVM keerde Starlan Gaming Club enthousiast terug, klaar om te tonen wat ze konden tegen de nieuwe spelers van Team 7AM. Zo begon een gesloten wedstrijd, waar beide teams op elk moment de bovenhand konden nemen. Gelukkig voor Starlan wisten hun spelers wat te doen. Toplaner Thomas "Aristochrate" Durdu liet zijn meesterschap van Gnar zien in de teamfights met een ultimate op drie spelers van 7AM. Starlan Gaming mocht zo een overwinning in de Belgian League op het palmares zetten.

Na de eerste speeldag blijft de stand heel gesloten. Slechts twee van de teams hebben meerdere matchen gespeeld. Starlan Gaming viel op met een hoopgevende prestatie, maar ook de foutloze terugkeer van Sector One maakte indruk. KVM Esports liet van haar kant geen steekje vallen.

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken om in grote getale de competitie te volgen op de kanalen van Proximus Esports. Afspraak volgende week vanaf 18u50 voor de tweede week van de Belgian League!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top