Met de overwinning van Oliver "OliverPN" Nielsen zorgde de eChampions League van 2021 voor een verrassing van formaat. De onbekende Deense profvoetballer versloeg fulltime FIFA-spelers EthxnH en Er_Caccia98 in de finales en bemachtigde zo de hoofdprijs van $75 000.

De zege van OliverPN kan gerust verrassend genoemd worden. Oliver Provstgaard Nielsen is eigenlijk een Deense profvoetballer, actief bij de U19 van de Deense profclub Vejle BK en de U18 van de nationale ploeg. Maar Nielsen is momenteel out na een operatie aan de kruisbanden. Zijn comeback op het veld wordt pas in september verwacht, waardoor hij zich in de tussentijd volledig op FIFA toelegt. Met succes, zo blijkt.

Nielsen maakte een entree door de grote poort in de professionele FIFA scene. In de kwalificatieronde, zijn eerste grote toernooi, eindigde de 17-jarige Deen meteen als eerste. Afgelopen vrijdag zette hij die indrukwekkende reeks gewoon voort: de youngster klaarde de klus zonder ook maar één nederlaag.

De halve finale tegen EthxnH zou meteen bewijzen dat zijn prestatie in de kwalificaties geen toevalstreffer was. Nielsen zette hem in twee wedstrijden opzij, met een dominante 5-1 eindscore. De Brit had duidelijk zijn dagje niet. In de Loser's Finals delfde hij opnieuw het onderspit, deze keer tegen de Italiaan Er_Caccia98.

Er_Caccia98 hoopte zijn Serie B-club AC Monza naar eindwinst in de eChampions League te loodsen, maar dat was buiten de Deen gerekend. Nielsen bleek mentaal de sterkste en beëindigde de eerste wedstrijd met een 2-1 voorsprong. De 1-1 in game 2 was voldoende om de hoofdprijs van $75 000 in de wacht te slepen. Een echt underdogverhaal, want hij speelde zonder steun van een organisatie. Gezien deze prestatie zal daar ongetwijfeld snel verandering in komen!

Copyright afbeelding: EA