Bergen heeft een derde wedstrijd nodig tegen Antwerp Giants

Basketbal | Bergen won afgelopen donderdag de eerste wedstrijd, maar zaterdag toonde Antwerp Giants zich de beste. Beide teams hebben dus nog een derde wedstrijd nodig om te zien wie zich plaatst voor de finale van de play-offs van de EuroMillions Basketball League.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen zaterdag kreeg Bergen dé kans om zijn ticket voor de finale van het kampioenschap veilig te stellen. De opdracht was duidelijk: winnen. De Henegouwers wisten niet te slagen in hun opzet, door een nederlaag in Antwerpen (86-74).

De zege van de Antwerp Giants kreeg in de eerste helft vorm. In het eerste kwartier ging de thuisploeg aan de leiding met een score van 24-17. In het tweede kwartier deden ze nog beter en wonnen ze met 22-16. Bij de rust bedroeg de voorsprong al 13 punten. Psychologisch deelde Antwerpen zo een stevige tik uit aan Bergen. De bezoekers wonnen het derde kwartier (17-19) maar het slotakkoord was weer voor de Antwerp Giants (23-22).

Thuisvoordeel voor Bergen

De twee teams die elk een wedstrijd hebben gewonnen, zullen daarom een derde en beslissende partij moeten spelen. De topmatch vindt aanstaande maandag om 20u30 uur plaats in de arena van Bergen. Zij zullen dus het thuisvoordeel hebben, ook al speelt het zonder fans vanwege de coronamaatregelen.

Beide ploegen kunnen niet afwachtend voor de dag komen en moeten vol voor de zege gaan. Daardoor kan het wel eens een intense partij met veel tempo worden. De ploeg die het meest onder druk kan presteren, lijkt de finale te gaan halen.

Glansrol voor Cofer en Gibbs?

Zaterdagavond was Sterling Gibbs ongrijpbaar voor Bergen. Het is niet verwonderlijk dat hij maandagavond een van de spelers zal zijn om in gaten te houden. Bergen zal echter vooral Phil Cofer aan banden moeten proberen te leggen. De 24-jarige Amerikaan was degene die de wedstrijd van afgelopen weekend besliste. Hij was in de eerste periode alleen al goed voor dertien punten. Als hij dat niveau maandag weer weet te halen, zou het wel eens zéér moeilijk kunnen worden voor Bergen.

Volg Game 3 in de EuroMillions Basketball League Play-offs tussen Bergen en Antwerp Giants op maandag 31 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top