Jrue Holiday demonstreerde met Milwaukee tegen de Miami Heat (3-0) in de eerste ronde van de play-offs. Hij was de missing link bij zijn team, hetgeen doet dromen van een titel. Een titel waar Milwaukee al sinds 1971 op wacht.
Een kleine zege en de kaap van de eerste ronde is gerond. Na twee nederlagen op rij in de finale en halve finale van de Conference, lijkt Milwaukee beter gewapend dan ooit. Terwijl iedereen een spannend duel verwachtte tegen Heat om de play-offs mee te starten, draaiden de Bucks Miami – dat hen vorig jaar nochtans uitgeschakeld had – door de gehaktmolen.
 
De ploegmaats van Jimmy Butler hebben in Game 3 nog geprobeerd om iets terug te doen, maar het team uit Wisconsin is simpelweg superieur in deze reeks. De krachtverhoudingen zullen deze zaterdag een laatste keer bevestigd moeten worden, maar het biedt alvast perspectief voor het verdere verloop van de rivaliteit tussen beide teams.
 
Holiday on ice
 
In tegenstelling tot de voorbije twee jaren, waarin Milwaukee domineerde in de reguliere competitie, namen de Bucks dit seizoen hun tijd om automatismen te kweken met hun nieuwe rekruut als spil: Jrue Holiday. De ervaren pointguard kwam rechtstreeks van New Orleans en moet Giannis Antetokounmpo en Khris Middleton bijstaan in hun missie om de eerste titel in een halve eeuw weg te kapen. En het minste dat je kan zeggen, is dat hij al heel snel een aanwinst bleek op offensief en defensief vlak, alsook met zijn leiderskwaliteiten.
 
JHolla kwam verbeten ten tonele tegen Heat. Hij tekende voor twee double-doubles in twee confrontaties met Miami, met 15 beslissende passes (!) in Game 2. Bij het eerste duel in de reeks in Florida, verzorgde de voormalige verdediger van de 76ers het spektakel door een masterclass te geven in passing en schieten (19 ptn, 12 assists). De prestaties van Holiday stellen de ‘Greek Freak’ nu in staat om zijn krachten te sparen voor de rest van de strijd in het Westen. En dat zou Milwaukee weleens richting de heilige graal kunnen leiden.
 
De kalender van de uitzendingen van Eleven Sports:

Vrijdag 28 mei
  • Boston Celtics - Brooklyn Nets: vanaf 2u30 op Eleven Sports 2
Zaterdag 29 mei
  • Miami Heat - Milwaukee Bucks: vanaf 19u30 op Eleven Sports 2
  • Portland Blazers - Denver Nuggets: vanaf 22u op Eleven Sports 2
Zondag 30 mei
  • Atlanta Hawks - New York Knicks: vanaf 19u op Eleven Sports 2
  • LA Lakers - Phoenix Suns: vanaf 21u30 op Eleven Sports 2
De vierde wedstrijd tussen Miami Heat en de Milwaukee Bucks is deze zaterdag vanaf 19u30 te volgen op Eleven Sports 2, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.