Dr Mundo, een van de oudste kampioenen in League of Legends, heeft een kleine opknapbeurt gekregen, zowel wat betreft zijn look als zijn gameplay. De nieuwe versie is aangekondigd voor patch 11.12, dus we nemen vandaag een kijkje naar wat er veranderd is aan de kampioen.

 

Het is een van de oudste kampioenen in het spel en een die zelden grote wijzigingen in zijn gameplay heeft meegemaakt. Dr Mundo bleef geliefd bij de community en kon zowel op de toplane als in de jungle actief zijn. Spelers zullen echter moeten wennen aan de nieuwe versie, die Riot Games een paar dagen geleden onthulde.

De studio had zijn herwerking enige tijd geleden al aangekondigd, maar nu zijn de veranderingen aan de kampioen onthuld. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de ontwikkelaars niet hebben stilgezeten! The Madman of Zaun krijgt een grote facelift, zowel in zijn look als in zijn vaardigheden.

Zijn nieuwe abilities:

Passief: Mundo gaat waar hij wil

Dr Mundo weerstaat het volgende immobiliserende effect dat hem raakt. In plaats daarvan verliest hij zijn huidige HP en laat hij een chemisch blikje in de buurt vallen. Dr Mundo kan dat blikje oppakken door er overheen te lopen, waardoor hij een deel van zijn maximale HP terugkrijgt en de cooldown van deze passieve ability vermindert. Vijanden die over het blikje lopen vernietigen het.

De regeneratie van Dr Mundo’s HP neemt ook toe, gebaseerd op zijn maximale HP.

Q: Infected Bonesaw

Dr Mundo gooit een geïnfecteerde bottenzaag die, gebaseerd op hun huidige HP, magische schade toebrengt aan de eerste vijand die geraakt wordt en hen vertraagt.

W: Heart Zapper

Dr Mundo elektrocuteert zichzelf gedurende een paar seconden, waarbij hij magische schade toebrengt aan vijanden in de buurt en een deel van de damage die hij oploopt opslaat als grijze HP. Aan het einde van de ability brengt Dr Mundo magische damage toe aan vijanden in de buurt en herstelt zijn grijze HP als een vijand wordt geraakt. Dr Mundo kan Heart Zapper opnieuw inzetten om het effect ervan voortijdig te beëindigen.

E: Blunt Force Trauma

Passief – Dr Mundo heeft bonus aanvalsschade, toenemend op basis van zijn ontbrekende HP.

Actief – Dr. Mundo slaat zijn “medische” tas tegen een vijand, waarbij hij fysieke schade toebrengt op basis van zijn ontbrekende HP. Als de vijand sterft wordt hij weggeslingerd, waarbij hij de minimale schade van deze ability uitdeelt aan vijanden die hij passeert.

R: Maximum Dosage

Dr Mundo pompt zichzelf vol met chemicaliën, waardoor hij onmiddellijk een percentage van zijn ontbrekende HP terugkrijgt. Hij recupereert ook een deel van zijn maximale HP over een langere periode en krijgt bonus bewegingssnelheid en aanvalsschade terwijl hij geneest.

De nieuwe splashart van Mundo’s skin – Bron: Riot Games

We zullen echter nog wat moeten wachten om deze nieuwe vaardigheden uit te proberen. De update zou inderdaad volgen met de release van patch 11.12, aangekondigd voor woensdag 9 juni.

Copyright afbeelding: Riot Games