Oostende is op weg naar 10e finale op rij, maar moet oppassen voor Limburg United

Basketbal | Regerend landskampioen Oostende slaagde er in om Limburg United te verslaan in de halve finale van de Euromillions Basket League play-offs. Als dat hen deze vrijdag nog eens lukt in Hasselt, zal dat een ticket naar hun tiende tiende opeenvolgende finale verzekeren.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste halve finale van het Belgisch kampioenschap basketbal zal waarschijnlijk weinig te wensen overlaten. Outsider Limburg United, dat verrassend zijn kwartfinale won van Aalst, neemt het op tegen het grote Filou Oostende, dat al negen jaar Belgisch kampioen is.
 
Zoals verwacht toonden de Oostendenaars hun kunnen in de eerste wedstrijd van deze best-of-3, door met 84-55 te winnen. Al was het Limburg dat aan het begin van de wedstrijd de leiding nam. Oostende bewees echter zijn titel waardig te zijn door de situatie om te keren en een eerste kloof te creëren bij de rust (49-35).
 
De thuisploeg ging vervolgens als een razende tekeer terwijl Limburg United uit elkaar viel. Na het derde kwart stond de ploeg van Dario Gjergja met 71-45 voor. Daardoor konden ze in de slotminuten rustig wat gas terugnemen.
 
“40 minuten concentreren”
 
Woensdag konden de Limburgers het elan van de eerste minuten niet vasthouden. Zij slaagden er eerst nog in om de verdedigingsfouten van de verdedigende kampioen uit te buiten, maar uiteindelijk was Oostende hen toch nog te slim af.  
 
Limburg United zal zich echter niet zo gemakkelijk laten verslaan. In de kwartfinales, tegen favoriet Okapi Aalst, verloren ze ook de eerste match voordat ze de volgende twee wonnen om zich te kwalificeren. Deze prestatie verzekert nu al een succesvol seizoen voor het team dat in Hasselt speelt, maar het lijdt geen twijfel dat de ploeg van Sacha Massot er alles aan zal doen om Oostende tot het einde te ergeren.
 
Met in het achterhoofd dat de Limburgers, met een kleinere kern, op zoek zullen moeten gaan naar creatieve manieren om hun uitschakeling uit te stellen. "Het is een nieuwe wedstrijd die vrijdag begint, waarin we 40 minuten geconcentreerd zullen moeten zijn om een kans te maken", zei coach Massot.
 
De laatste van Mukubu?
 
Als Limburg United vrijdag verliest, wordt het de afscheidswedstrijd van Wen Mukubu in Hasselt. De 37-jarige zal de club aan het einde van het seizoen na vijf jaar dienst verlaten. De club heeft zijn contract niet verlengd. De Amerikaan weet dat hij zijn laatste wedstrijd met het team speelt en is dan ook in uitzonderlijke vorm. Hij was een van de belangrijkste architecten van de kwalificatie tegen Aalst, en hij zou het Oostende nog eens knap lastig kunnen maken.  
 
"Ik had me kunnen laten gaan toen de directeuren me hun besluit vertelden, maar dat ligt niet in mijn aard. Ik vertrek liever met opgeheven hoofd en laat ze spijt hebben van hun keuze”, vertelde hij al lachend aan La Dernière Heure. "Dit is mijn langste periode bij één club, dus het zal me uiteraard een gevoel van droefheid geven als het voorbij is." Mukubu heeft nog één laatste kans om voor Limburg United te schitteren, en niemand twijfelt eraan dat hij die zal grijpen.
 
Volg de tweede manche van de halve finale tussen Oostende en Limburg United (aanstaande vrijdag vanaf 20u15) en de volledige Euromillions Basketball League play-offs op Pickx+ Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top