De organisatie Fnatic heeft het nieuws gisteren bevestigd: de Fransman Adam “Adam” Maanane zal de plaats innemen van de Belg Gabriël “Bwipo” Rau op de toplane voor de Summer Split van het seizoen 2021. De aankondiging is niet echt een grote verrassing, de fans van de organisatie zaten er al enkele weken op te wachten. Het team verkeerde in de eerste helft van het seizoen namelijk in grote moeilijkheden.

Het was al een paar dagen geen geheim meer. Na de geruchten en aanwijzingen die overal verspreid lagen, was het enige ontbrekende stukje van de puzzel een aankondiging die officialiseerde waar de hele community op zat te wachten: de transfer van de Fransman Adam “Adam” Maanane als toplaner naar de mythische organisatie Fnatic.

De aanwerving is nu een uitgemaakte zaak, met een aankondigingsvideo die gisteren om 18u door de Britse organisatie werd gepost. De jonge Fransman won net het Franse en Europese kampioenschap met Karmine Corp. Hij zal nu dus in het LEC spelen, de grootste Europese League of Legends-competitie, tijdens de 2021 Summer Split, en meer dan waarschijnlijk ook nadien.

Volgens de nieuwssite DotEsports zou hij een contract hebben getekend voor een periode van 2,5 jaar met een afkoopsom van ongeveer €240.000. Een mooi aanbod voor een speler die nog maar één seizoen in het profcircuit actief is.

Met de aanwerving van een nieuwe speler op zijn positie, werd de toekomst van de Belg Gabriël “Bwipo” Rau bij het team onzeker. Enkele weken geleden had hij aangekondigd dat hij zijn contract bij de organisatie niet zou verlengen. “Ik wil geen deel uitmaken van een team als Fnatic als ik niet goed speel. Ik heb andere opties, dus misschien kan een andere toplaner beter presteren met het team.”

Maar hoewel zijn toekomst binnen de organisatie bedreigd leek, is het zijn vervanger die de oplossing meedeelde tijdens een interview met Laure Valée, lid van het LEC-castteam. Adam verklaarde dat Bwipo de rol van jungler op zich zal nemen, waarop hij al enkele maanden traint, met als support Zdravets “Hylissang” Iliev Galabov. Het vertrek van Oskar “Selfmade” Boderek, de huidige jungler van het team, is nog niet aangekondigd, maar er wordt verwacht dat hij de overstap zal maken naar Team Vitality.

Al deze veranderingen zijn doorgevoerd om de trein van Fnatic weer op de rails te krijgen. Het team heeft net een van de slechtste splits in zijn geschiedenis achter de rug, door een grote finale mis te lopen waaraan het in de loop der jaren gewend was geraakt.

Copyright afbeelding: Fnatic