De eerste schermtijd van de 'Boer zkt Vrouw'-presentatoren

Films | ‘Boer zkt Vrouw’ keert terug, dus blikt Proximus Pickx terug op het prille begin van de mediacarrières van de twee recentste presentatoren: Dina Tersago en An Lemmens. Die laatste zal voor het nieuwe seizoen niet meer van de partij zijn, maar wij blikken toch even terug op de eerste schermperikelen van de twee tv-persoonlijkheden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dina

Dina Tersago was er al in 2004 bij, toen het allereerste Vlaamse seizoen van 'Boer zkt Vrouw' werd opgenomen. Dat was drie jaar nadat ze, naar eigen zeggen onverwachts, de titel van Miss België had gewonnen en in één klap een ster werd. De schone uit Puurs heeft een eerder braaf imago, en dat maakte haar ideaal als sympathieke televisiepresentatrice. ‘Boer zkt Vrouw’ was een van haar eerste televisiejobs, maar niet haar eerste.
 
Meteen nadat ze Miss België werd – ze schreef zich in uit rebellie, vertrouwde ze Eric Goens toe in ‘Het Huis’ – kreeg ze een contract als redacteur bij 'Vlaanderen Vakantieland' voorgeschoteld. Daar ging ze even aan de slag, terwijl ze ook in de populaire reeks ‘Het Eiland’ van Jan Eelen een kleine rol kreeg. Ze speelde Sofie, de secretaresse van Rik Nallaerts (Warre Borgmans), de grote baas bij Cynalco Medics. Vooral in ‘De dag des oordeels’, ofwel de legendarische aflevering waarin Sammy Tanghe even Satan wordt, kreeg ze heel wat schermtijd, terwijl Guido ongeduldig bij haar wacht op Nallaerts.



Sinsdien verging het Dina Tersago uitstekend. Ze is intussen een van de vaste gezichten bij VTM, waar ze programma’s als ‘Wie wordt de man van Wendy?’, ‘MasterChef’, en ‘Sterren op de Dansvloer’ in goede banen leidde. In ‘The Masked Singer’ mocht ze als Libelle dan weer haar zangtalenten tonen.

An

In 2018 kwam An Lemmens Dina vervoegen als copresentatrice. Dat jaar zou de productie namelijk naar het buitenland trekken en om het drukke opnameschema in combinatie met een gezinsleven draaglijk te houden, werden de taken de afgelopen drie jaargangen verdeeld. Onlangs werd bekend gemaakt dat An niet terugkeert als presentator, aangezien ze zich op andere projecten stort en de opnames weer enkel in België doorgaan. Toch blikken we ook nog eens terug op haar eerste moment op het scherm.
 
An Lemmens studeerde voor dierenartsassistente, maar tijdens een optreden op Marktrock ging er ineens een heel andere deur voor haar open. Toen een regisseur van de intussen ter ziele gegane muziekzender TMF haar daar spotte, werd ze prompt uitgenodigd voor een screentest. Die verliep erg goed, en voor we het wisten, was ze de nieuwe vj en presenteerde ze de TMF Awards, ‘De Afrekening’, ‘Zoom!’, ‘Double Trouble’ en andere populaire programma’s. En af en toe schilderde zichzelf daarbij ietwat af als stoeipoes. “Ik besefte niet dat daar volk naar zat te kijken”, vertelde ze in een interview met P-magazine in 2014 over enkele van de tv-momenten. Ze had met andere woorden niet hetzelfde brave imago als haar collega. Maar met haar passages in programma’s als ‘So You Think You Can Dance’, ‘The Voice Van Vlaanderen’ en ‘Belgium’s Got Talent’ heeft ze intussen bewezen dat ze zowel als presentator als in de rol van jurylid ook ernstig genomen kan worden.



Bekijk de oproepaflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ op maandag 31 mei om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top