Hoe zou het zijn met de winterse vertrekkers: Hendrikx en Brebels ruilden Lommel voor... Ijsland

Challenger Pro League | Afgelopen winter vertrokken er een aantal jongens vanuit 1B naar het buitenland. De komende dagen gaan we even na hoe het hen vergaat in hun nieuwe competities. We starten onze minireeks met een virtueel reisje naar Ijsland, waar ex-Lommelaars Jonathan Hendrickx en Sebastiaan Brebels sinds enkele maanden de kost verdienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hendrickx en Brebels waren de voorbije seizoenen vaste pionnen bij Lommel SK. Na de overname door City Football Group verloor Hendrickx stilaan zijn vaste stek als rechtsachter terwijl Brebels wél in de basisploeg bleef, maar er twijfels waren over de Lommelse toekomst van de 26-jarige middenvelder.

Tijdens de winter kozen beide spelers voor een transfer naar KA Akureyri; een club uit de Ijslandse hoogste klasse. Voor Hendrickx betekende die transfer een terugkeer naar het land waar hij ook al actief was voor zijn periode bij Lommel. Voor ploegmaat Brebels werd het een eerste buitenlandse avontuur.

Blessureleed

In IJsland begon de nieuwe competitie wel pas in mei, maar dat betekende niet dat er tot dan niet gevoetbald werd. In februari en maart stond de Lengjubikarinn op de agenda; een bekercompetitie die deels ook als voorbereiding op het seizoen dient. Akureyri raakte tot in de kwartfinales. Hendrickx speelde in alle matchen (vijf in totaal) de volle 90 minuten mee en scoorde zelfs ook 2x terwijl Brebels 2 titularisplaatsen kreeg en één keer mocht invallen.

Sinds de start van de competitie kwamen beide landgenoten (mede door blessures) nog niet te veel in actie. Hendrickx startte in de eerste twee duels van de competitie en viel daarna uit met een dijbeenblessure terwijl Brebels door een zware enkelblessure enkel meespeelde in de twee meest recente duels. Toch gaat het hun team voor de wind, want Akureyri staat na zes wedstrijden op een derde plek (op één punt van leiders Vikingur en Valur). De top drie mag na het seizoen Europa in. Vorig seizoen eindigde Akureyri op een zevende plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top