Openingsceremonie van Champions League met Marshmello, Selena Gomez en Khalid

Films | Vooraleer Manchester City en Chelsea het klapstuk van de Champions League beslechten komende zaterdag, wordt het publiek in het Estádio do Dragão in Porto klaargestoomd met een spetterende virtuele liveshow. Headliner is de befaamde dj en producer Marshmello, die enkele gasten zal meebrengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na wereldsterren als Black Eyed Peas, Imagine Dragons en Dua Lipa valt dit jaar aan de populaire dj Marshmello de eer te beurt om de voetbalwereld op te warmen voor de finale van de Champions League komende zaterdag. Hij zal een unieke virtuele set van zes minuten brengen voor de aftrap van de wedstrijd. Hoe dat virtuele aspect ingevuld zal worden, is nog niet helemaal duidelijk, maar het belooft een spektakel te worden dat de nieuwste snufjes in immersieve technologie gebruikt.
 
“Dit is een jaar als nooit tevoren. Ik kijk er enorm naar uit om mijn sport-, muziek- en entertainmentfans een show te geven zoals ze nog nooit gezien hebben. Ik wil de wereld een performance tonen waar iedereen van kan genieten”, zei de dj bij de bekendmaking dat hij de show zou leiden.

Samenwerkingen

Marshmello is bekend omwille van het opvallende masker dat hij altijd draagt en zijn vele samenwerkingen. Zo maakte hij ‘Friends’ samen met zangeres Anne-Marie en zijn grootste hit ‘Happier’ samen met de band Bastille. Voor zijn performance voor de Champions League roept hij de hulp in van popzangeres Selena Gomez, die samen met de DJ de hit ‘Wolves’ opnam, en de r&b-zanger Khalid, met wie hij het nummer ‘Silence’ uitbracht.
 
De performance wordt virtueel, maar in het Estádio do Dragão in Porto zullen wel voetbalfans aanwezig zijn. Het bleef lang onduidelijk of dat mogelijk zou zijn aangezien het coronavirus nog steeds noopt tot een beperking van massa-evenementen. Onlangs maakte de UEFA bekend dat de knoop is doorgehakt en dat 16,500 supporters aanwezig mogen zijn. Dat komt neer op een bezetting van een derde van het stadion.

Volg de openingsshow en de finale van de Champions League zaterdag 29 mei om 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top