Het duo Lusine en Sergey Khachatryan live in BOZAR ter ere van Beethoven

Muziek | Lusine en Sergey Khachatryan hebben beiden een prestigieuze muzikale carrière. De ene speelt piano, de andere viool. Meestal treden ze op als internationale solisten, maar soms ook met hun familie. Hun concert, ter gelegenheid van het Beethovenjaar in BOZAR, is te ontdekken op Pickx Live.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sommige broers en zussen zijn als kat en hond, maar tussen Sergey en Lusine is dat totaal niet het geval. Sergey Chatsjatryan won verschillende muziekwedstrijden, waaronder de Sibeliuswedstrijd op 15-jarige leeftijd en de Koningin Elisabethwedstrijd op 20-jarige leeftijd, en het is niet de eerste keer dat hij naar Brussel komt. Tijdens zijn verblijf twee jaar geleden beschreef hij de hoofdstad als een bijzondere plek. "Elke keer als ik hier ben, voel ik me een beetje alsof ik thuiskom.”
 
Het was dus geen verrassing dat hij de stad graag wilde tonen aan zijn zus Lusine, een briljante pianiste. In december 2020 trad het duo op in BOZAR. "We hebben een zeer hechte muzikale band”, legt Sergey uit. "Ook al zijn onze persoonlijkheden zeer verschillend. Er is een unieke harmonie tussen ons en die is essentieel voor kamermuziek. Door die band kunnen we het effect van onze muziek vertienvoudigen." 

Armenië

In 2018 bracht het duo het album 'My Armenia' uit, een eerbetoon aan hun thuisland ter herdenking van de honderdste verjaardag van de Armeense genocide. In BOZAR behandelden Lusine en Sergey verschillende werken van componist en pianist Arno Babajanian, waaronder de 'Violin Sonata' uit 1959. Hij is ook afkomstig uit Armenië en meer bepaald uit de stad Jerevan.
 
Het jaar 2020 stond bij BOZAR ook in teken van Beethoven. De wereld vierde de 250ste verjaardag van de geboorte van de componist. Daarom namen de broer en zus ook ‘Violin Sonata No. 5’, met als boventitel ‘Lente’, van Beethoven op in hun programma.
 
Het concert van Sergey en Lusine Khachatryan kan je op 27 mei om 20u30 ontdekken op Pickx Live (kanaal 11), op Pickx.be via deze link of via de Proximus Pickx app.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top