UMM: Veelzijdig en idyllisch

Ons land heeft veel te bieden op cultureel vlak. Zo barst ook de muziekwereld van het talent. Elke week zetten wij bij Proximus Pickx een Belgische artiest in de kijker. Deze week staat UMM the band in de schijnwerpers.

Als gewone pop je net iets te voorspelbaar is geworden, heeft de Belgische band UMM de oplossing. De groep doet al een tijdje de ronde in Vlaanderen met hun experimentele popmuziek. UMM zag het levenslicht in 2017, toen ze voor het eerste te horen waren met de debuutsingle ‘Papercut’. Volgens de Facebookpagina van de band maken ze ‘Experimentele pop met kiekevel’, en daar is geen woord van gelogen.
 
De eerste single was meteen een schot in de roos en verraste het publiek. Muziekwebsite Dansende Beren omschreef ‘Papercut’ als poppy, maar ook fragiel, speels en sexy. Twee jaar na dat succesvolle debuut zette UMM de stap om naar buiten te komen met een eerste EP, getiteld ‘The Good Side’. Zes nummers kleuren de gevarieerde en lichtelijk dromerige plaat.

Roze wolk

Wat meteen opvalt aan de sound van UMM, zijn de vocals. De samenzang tussen Lise Daelemans en Roos Denayer is zo idyllisch dat het je het gevoel hebt op een roze wolk te zitten. Dat engelengeluid wordt begeleid door onder andere kleurrijke baslijnen van Hanne Vandekerckhove, verfijnd gitaarwerk van Jonas Everaert en ritmische drums van Brent Buckler. In sommige nummers maakt ook de piano zijn opwachting.
 
Eind april lieten ze ook hun tweede EP 'Libra' los op het publiek. De plaat omarmt twijfel op verschillende manieren en gaat over op zoek gaan naar jezelf en veranderingMuziek

Bekijk alles
Top