Roberto Martinez, Raymond Goethals en Guy Thys herenigd: het is #DEVILTIME in België

Sport | Naarmate het EK dichterbij komt, neemt de spanning toe en de federaties beginnen met de nodige creativiteit de fans te mobiliseren. In België deden we een virtueel beroep op twee legendarische coaches om Roberto Martinez te ondersteunen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stel je de Grote Markt van Brussel (de mooiste ter wereld) 's nachts voor, leeg en stil. Alleen het geluid van voetstappen is te horen. Vanaf de achterkant zien we een onvergetelijk silhouet voor de Belgen: dat van Raymond Goethals, bondscoach van 1966-1976 met zijn legendarische lange stoffen jas in de stijl van inspecteur Colombo.

De winnaar van de Champions League met Marseille krijgt al snel gezelschap van Guy Thys, op de bank van de Rode Duivels van 1976-1989 en 1990-1991. Een duo dat met de komst van Roberto Martinez in een trio verandert. Er ontstond een discussie die bij meerdere generaties goede herinneringen opriep.

2021, het jaar van de duivels?

De drie mannen blikken terug op hun legendarische prestaties: 1972 en de derde plaats van de Duivels op het EK, Mexico 1986 en de prachtige viering op de Grote Markt in Brussel en tenslotte de laatste WK-campagne in 2018 die eindigde met een bronzen medaille. "Ik weet zeker dat 2021 ons jaar wordt", zei Roberto Martinez voordat de drie mannen het balkon van het stadhuis bereikten.

Van daaruit spreekt de huidige bondscoach de Belgen nog een laatste keer toe: "Het is tijd om alles te geven, ons nog harder te steunen en groter te dromen. België, het is #DEVILTIME!" De #DEVILTIME zal de Rode Duivels gedurende het hele Euro 2020 volgen en is zelfs op de Grote Markt in onze hoofdstad geschilderd. Laat het EK maar komen!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top