Films die zo verontrustend zijn dat je ze geen twee keer kan bekijken

Films | Fictie stelt je in staat om allerlei scenario's te verkennen, of ze nu bloederig, angstaanjagend of weerzinwekkend zijn. Het is geen wonder dat de geschiedenis van de cinema het slechtste heeft verkend dat een menselijke geest aankan. Hier is een lijst van films die je onmogelijk twee keer kunt kijken omdat ze zo verontrustend zijn. Sommigen kunnen zelfs de eerste keer niet tot het einde volhouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Platform

Deze Spaanse film zal je doen nadenken over de menselijke natuur, en niet op een goede manier. Hij neemt je mee naar een gevangenis waar een vreemd experiment wordt uitgevoerd. Het gebouw bestaat uit cellen op verschillende niveaus, met een gat in het midden waardoor eenmaal per dag een platform naar beneden komt. Er zijn twee gevangenen per cel en elke maand veranderen ze willekeurig van niveau. Op het platform bevindt zich een echt feestmaal, met alle lievelingsgerechten van de gevangenen. Ze hebben genoeg voedsel voor elk niveau om voldoende gevoed te worden, maar het platform loopt leeg op de eerste paar verdiepingen, waardoor de gevangenen die onderaan zitten verhongeren en vreselijke daden begaan om te overleven. Zullen de mannen elkaar kunnen steunen, of zullen ze zich onderwerpen aan wreedheid en kannibalisme?

Ontdek ‘The Platform’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Requiem for a Dream

Het is geen wonder dat een film over drugsverslaving zo moeilijk is om naar te kijken. ‘Requiem for a Dream' toont op angstaanjagende wijze hoe drugs, van dieetpillen tot heroïne, vier buitenbeentjes in een onverbiddelijke neerwaartse spiraal leiden. Tot overmaat van ramp is de soundtrack aangrijpend en spookachtig, wat meesterlijk bij de stemming van de film past. Het acteerwerk van onder anderen Jennifer Connelly, Jared Leto en Marlon Wayans is ijzingwekkend. Sommige scènes, zoals hallucinaties, seksuele scènes en martelingen, zijn erg moeilijk om naar te kijken, en nog moeilijker om een tweede keer naar terug te keren. De film maakt een blijvende indruk en is een krachtige boodschap om weg te blijven van drugs.

The Passion of the Christ

Als je katholiek bent opgevoed, weet je welke bloedige gebeurtenissen er plaatsvinden in 'The Passion of the Christ'. De film volgt de laatste 12 uur van Jezus' leven, inclusief zijn gevangenneming, marteling, veroordeling, lange reis naar het kruis en, natuurlijk, zijn kruisiging. Kortom, het is een beeldende weergave van barbaarsheid. Gelukkig wordt de film afgewisseld met flashbacks over de sleutelmomenten uit Jezus’ leven, en eindigt hij, zoals we weten, met het wonder van zijn verrijzenis. Toch is het lijden moeilijk om naar te kijken en we raden af om dat twee keer te doen.

127 Hours

De wetenschap dat een film een waar gebeurd verhaal vertelt, maakt hem nog huiveringwekkender, en dat is het geval in '127 Hours'. In 2003 was de 27-jarige Amerikaanse bergbeklimmer Aron Ralston in zijn eentje betrokken bij een ongeval in het Canyonlands National Park in Utah. Hij raakte vast te zitten onder een rots, hoewel hij al veel ervaring had met klimmen. Op die plaats wachtte hij 127 uur op hulp, meer dan vijf dagen tussen leven en dood. Aangezien niemand hem komt redden, zal hij de moeilijkste beslissing van zijn leven moeten nemen: zijn arm afsnijden of ter plaatse sterven. Wat hij uiteindelijk beslist te doen, wil je waarschijnlijk zelfs niet één keer gezien hebben.

The Human Centipede

Het is moeilijk om deze film niet in de lijst te vermelden, ook al raden we je niet aan om hem te bekijken. Maar als je het echt niet kan laten, wees dan gewaarschuwd. Een gestoorde wetenschapper heeft een morbide plan om een menselijke duizendpoot te creëren. Hij neemt dus een paar daklozen gevangen, opereert ze en verbindt ze via het spijsverteringskanaal. Het walgelijke beeld dat je nu voor ogen hebt, klopt. Kijkers willen het dan wel niet opnieuw zien, maar dat weerhield de makers er niet van om in totaal drie films te maken over dit ‘experiment’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top