Mechelen en Gent spelen finale voor Europees voetbal in Conference League

Jupiler Pro League |
In de strijd om het laatste Europese ticket spelen Mechelen en Gent zaterdagavond om 20:00 de finale, tevens de laatste wedstrijd in de Europe play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Is er iemand die had verwacht dat Malinois en de Buffalo’s zouden strijden om een plekje voor Europees voetbal? Beide ploegen tellen 35 punten in het klassement en spelen dus om de knikkers, wat niemand enkele maanden geleden had durven denken. Op het spel staat een plekje in de Conference League, een nieuwe competitie die de UEFA in het leven riep. Na een moeilijke seizoensstart in beide gevallen, zijn zowel Mechelen als Gent terug op niveau. Het belooft dus een razendspannende wedstrijd te worden.

Fantastische remonte van KV Mechelen

Zonder twijfel is KV Mechelen hét team van deze Europe play-offs. Al vijf speeldagen op rij zijn de Mechelaars ongeslagen, een prestatie waar de troepen van Wouter Vrancken enkele maanden geleden zelfs niet van mochten dromen. Mechelen bevond zich lang in de degradatiezone en kon pas in december uit de gevarenzone raken. De beslissing van de club om met Vrancken door te gaan mocht verbazen, hoewel die er wel moest in slagen om beter te presteren in de Beker van België én de reguliere competitie. Een van die doelen is in ieder geval al behaald. Al in de reguliere fase van de competitie kon Malinois haar positie in de top acht veilig stellen, waardoor de Mechelaars nu slechts één punt nodig hebben om volgend jaar Europees voetbal te spelen. De aanpak van Vrancken werkt dus haar vruchten af.
 
Maar ook KAA Gent is niet te onderschatten. Na een moeizame seizoensstart en een vroege uitschakeling in Europa passeerden meerdere coaches de revue. Maar sinds de komst van oude bekende Hein Vanhaezebrouck keerde de rust terug in de Ghelamco Arena. Betere resultaten volgden snel en om alsnog in de prijzen te vallen moeten de Buffalo’s zaterdag voorbij Mechelen. Alleen zo speelt Gent volgend jaar Europees voetbal.
 
Standard en Oostende beëindigen hun beproeving

Op hetzelfde moment staat de wedstrijd tussen Standard en KV Oostende op het programma. Iedereen had die wedstrijd net voor de start van de Europe play-offs als finale bestempeld, maar uiteindelijk valt in deze ontmoeting geen knikker meer te verdienen. Na dubbel verlies tegen Gent verloren de kustboys hun favorietenrol die ze de voorbije maanden opbouwden. Voor de start van de Champions play-offs kwam ook Oostende nog in aanmerking voor een plekje in de belangrijkste play-offs.
 
De Rouches hebben daarentegen een nog zwaarder seizoen meegemaakt. Na het ontslag van Philippe Montanier leek Mbaye Leye de ploeg nieuw leven in te blazen. Het verlies van de finale van de Beker van België tegen Racing Genk in april deed de Luikenaars bibberen op hun benen. Sindsdien werd geen standvastigheid meer gevonden en bleven goede prestaties uit. Of Standard na drie opeenvolgende nederlagen opnieuw passie, trots en vurigheid kan vinden om te winnen van Oostende, is nog maar de vraag.
 
Volg de volledige Europe play-offs zaterdag vanaf 20 uur op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top