One day, one goal: Lionel Messi scoort razendsnel tegen Chelsea

Op een voorjaarsavond in maart 2018 kon Lionel Messi al na twee minuten de wedstrijd tussen FC Barcelona en Chelsea in een beslissende plooi leggen. De Argentijn maakte een goal zoals enkel hij er een kan maken en bracht zijn ploeg meteen op voorsprong.
 

Lionel Messi moet niet meer voorgesteld worden aan het grote publiek. De legendarische spits heeft als geen ander een stempel op de voetbalgeschiedenis gedrukt door zijn geniale acties en uitstekend technisch voetbaltalent. Zijn goals verbaasden vaak vriend en vijand en zelfs met een ongelofelijke staat van dienst is Messi nog niet afgeschreven. Jaar na jaar slaagt de Barca-speler erin zijn grenzen te verleggen en zijn eigen records te breken.
 
Dat gebeurde ook in de wedstrijd tegen Chelsea in de Champions League van 2018. In de achtste finales speelde Barcelona op 18 maart tegen Chelsea. Amper 129 seconden na het startend fluitsignaal verschalkte Messi onze landgenoot Thibaut Courtois die keepte voor Chelsea. Messi maakte zo op dat moment het snelste doelpunt van zijn carrière.
 

Londense Flipperkast

Zowel televisiekijkers als supporters die de wedstrijd in het stadion volgden, hadden er alle baat bij om geen seconde te laat klaar te zitten voor de wedstrijd. Naast het feit dat laatkomers de openingstreffer zouden missen, was ook het doelpunt zelf een knap staaltje voetbalwerk dat elke liefhebber moest zien. Messi had er duidelijk zin in, want van bij de start van de wedstrijd speelde hij op hoog niveau.
 
Aan de rechterflank doet zich al snel een razendsnel passpel tussen de Argentijn en Dembéle voor. Chelsea volgt moeizaam en er wordt als een bal in een flipperkast heen en weer gespeeld. Wanneer de bal middenin het gepas voor de voeten van een verdediger van Chelsea komt, botst die al snel tegen een andere verdediger om zo al dan niet toevallig voor de voeten van Sanchez te belanden. Die speelt dan weer door naar Messi en voor Courtois het beseft, glijdt de bal door zijn benen het doel in.

Dubbel brengt Messi op honderd goals

Hoewel de wedstrijd nog maar amper was begonnen, waren de Catalenen verre van verzadigd. Dembélé vergroot de voorsprong iets later naar 2-0 in zijn eerste wedstrijd voor Barcelona. Daarna nam Messi het opnieuw over om zijn tweede van de avond te maken.
 
Zijn tweede doelpunt is sterk te vergelijken met zijn eerste goal van de avond. Het balspel speelde zich dan wel meer aan de linkerflank af. Door twee keer te scoren bracht Messi zijn totaal aantal goals in de Champions League op 100, toen al een absoluut record. Drie jaar later staat zijn totaal al op 120 goals, benieuwd hoe veel hij er de komende jaren nog bijdoet! Het sterke spel van de Argentijn en zijn teamgenoten bracht Barcelona niet tot eindwinst in de Champions League van dat seizoen. Uiteindelijk ging Real Madrid aan de haal met de beker met de grote oren door de finale te winnen tegen Liverpool.
 

UEFA Champions League

Bekijk alles
Top