Artiest van de week: Lili Grace

Muziek |
Ons land heeft veel te bieden op cultureel vlak. Zo barst ook de muziekwereld van het talent. Elke week zetten wij bij Proximus Pickx een Belgische artiest in de kijker. Deze week zetten we de zussen van Lili Grace in de schijnwerpers.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dat er uit de finale van Humo’s Rock Rally talentvolle muzikanten en bands voortvloeien, staat buiten kijf. Zo ook bij de zussen van Lili Grace. Nelle en Dienne maken al hun hele leven lang muziek voor een divers publiek. Het duo produceert muziek en is tevens actief in de theater- en filmwereld. Na een podiumplaats op de muziekwedstrijd en een eerste EP, belandden de zussen even op de achtergrond. Al snel zou blijken waarom. Afgelopen najaar brachten ze een nieuw album met deze keer heel wat emotionele en familiale tonen naar buiten.
 
In een interview aan Knack-Focus geven de zussen toe dat ze na de release van 'Dreamlover' in 2018 even de weg kwijt waren. “We besloten opnieuw te schrijven vanuit ons buikgevoel over de dingen die we samen hebben meegemaakt. Het album is een terugkeer naar piano, cello en hobo, zonder te veel extra's. We wilden ons verhaal vertellen, zonder omweg”, klinkt het. Het album vertelt het verhaal van hun broer Sil, die na een verkeersongeluk in coma belandde. Tot op vandaag zit hij in een rolstoel en praat hij via een computer. 
 

Kinderlijke onbezonnenheid

De muziek van de zussen neemt ons terug mee naar de onbezonnen jeugd van de drie kinderen van het gezin. Toen Dienne en Nelle negen en elf waren, werd de onbezonnenheid ingeruild voor een trauma waarbij ziekenhuisbezoeken en revalidatiecentra de norm werden. Knack Focus omschrijft de plaat als ‘hoe kinderen omgaan met een broer die er is, maar eigenlijk ook weer niet’. De pijnlijke realiteit van het ongeval legt de traumabeleving van het duo bloot. “'Kinderen beleven zo'n trauma op een heel andere manier dan volwassenen. Dat is confronterend om aan terug te denken, maar ook heel mooi", zegt Nelle. "Die schoonheid willen we in ons album steken”, gaat het verder in Knack Focus.
 
De muziek van Lili Grace is veelal instrumentaal met cello, hobo, keyboard en vrouwelijke stemmen. Net als de muziek blaken ook de muziekvideo’s van kinderlijke herinneringen. Met zelfgemaakte filmpjes geschoten met een bestofte lens brengen de zussen hun kindertijd terug terwijl ze het versterken met een laag elegante en fijne muziek. Van deze talentvolle zussen horen we in de toekomst ongetwijfeld nog meer.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top