Artiest van de week: Isolde Lasoen

Muziek | Ons land heeft veel te bieden op cultureel vlak. Zo barst ook de muziekwereld van het talent. Elke week zetten wij bij Proximus Pickx een Belgische artiest in de kijker. Deze week staat Isolde Lasoen in de schijnwerpers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was al van bij haar geboorte zeker dat Isolde Lasoen een toekomst in de muziekwereld te wachten stond. Als dochter van een muzikaal gezin zette ze op vierjarige leeftijd dan ook haar eerste stappen bij fanfare Nut en Vermaak in Maldegem als trommelaar. Jaren later, na haar middelbare studies, startte Lasoen aan het Koninklijk Conservatorium in Gent waar ze jazz studeerde.
 
Percussie bleef haar eerste passie en zo ontdekte het grote publiek haar in 2002 als de drumster van DAAN. Lasoen zit daar tot op vandaag nog steeds achter de drums, maar niet enkel dat. Bij twee albums van de band, ‘Simple’ en ‘Le Franc Belge’ is ze te horen als allround muzikant. Lasoen verzorgt drums, zang, trompet, vibrafoon, bassynth en percussie. Ondertussen vind je haar ook al twee jaar achter de drums van Absynthe Minded, de band van frontman Bert Ostyn, die in het laatste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ te zien was.

Veelzijdige soloartieste

Als veelzijdige muzikante was een soloproject een logische stap, en dat kwam er ook. Onder de naam ‘Isolde et Les Bens’ bracht ze de single ‘Aluminium Folie’ uit in 2012. Vijf jaar later volgde daar het album ‘Cartes Postales’ op. De artieste bouwde samen met Les Bens een ijzersterke live reputatie op, waardoor ze dus meer en meer als frontvrouw op het podium te zien was. In 2020 volgde een nieuw album met covers van een selectie Engelstalige en Franstalige nummers. Het waren songs die Isolde en haar muzikanten al enkele jaren live brachten in hun kenmerkende jazzy stijl die zowel charmant als edgy is.
 
Het jaar 2020 werd heel stil voor Lasoen, maar als gevestigde Belgische artiest kreeg ze de kans om ‘De Toots Sessies’ te gaan presenteren op Canvas. Een welkome afleiding, aangezien alle optredens afgelast werden door het coronavirus. Ook haar meest recente project ‘She’s on to jazz’, kon niet gaan optreden. Gelukkig zijn betere tijden in zicht en deelde de zangeres mee dat ze druk bezig is met het componeren van eigen werk. To be continued, dus.Beluister de muziek van Isolde via deze link.
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top