MAD Lions, de vertegenwoordiger en titelhouder van de League of Legends-scene in Europa (LEC), zal DWG KIA ontmoeten in de halve finales van de Mid-Season Invitational 2021. Aan de andere kant van de boom moet de Chinese kampioen Royal Never Give Up het opnemen tegen PSG Talon voor een plaats in de finale van het tussenseizoenstoernooi van Riot Games.

 

De beslissing viel gisterennamiddag toen de laatste wedstrijden van de Rumble Stage van de competitie werden gespeeld. Deze tweede etappe bracht de beste zes teams uit de eerdere groepsfase samen. De laatste speeldag voor de eindfase velde een oordeel over de teams die zich plaatsten voor het slot van het avontuur.

DWG KIA stelde de eerste plaats in het klassement veilig, niet echt een verrassing. De regerende wereldkampioen beleefde slechts twee keer een moeilijk moment, tegen de Chinese vertegenwoordiger RNG. De Koreanen overleefden zonder enige moeite de Rumble-fase, waardoor ze hun dominantie sinds de Worlds nog wat langer opleggen. RNG veroverde de tweede plaats in de groep met een score van 7-3.

Achter hen vinden we PSG Talon, een team uit Hongkong dat al naam had gemaakt op de laatste editie van de Worlds, die doorging in Shanghai.

De laatste kwalificatieplek lag bijna de hele Rumble-fase voor het grijpen. Cloud9 had een kans om zich te kwalificeren, maar ze moesten hun laatste twee wedstrijden winnen van PSG Talon en MAD Lions. Helaas voor hen, en gelukkig voor onze Europese vertegenwoordiger, maakte het team uit Hongkong een einde aan alle Noord-Amerikaanse hoop door de wedstrijd halverwege de namiddag te winnen. De MAD Lions pakten zo het laatste ticket.

DWG KIA koos vervolgens voor de MAD Lions als toekomstige tegenstander. Dankzij hun eerste plaats mochten de Koreanen zelf hun opponent in de halve finales kiezen. Aan de andere kant van de boom is het PSG Talon dat zal proberen de Chinezen van RNG aan het wankelen te brengen.

Programma eindfase:

– Vrijdag 21 mei om 15u: Royal Never Give Up vs PSG Talon (eerste halve finale)
– Zaterdag 22 mei om 15u: Damwon KIA vs MAD Lions (tweede halve finale)
– Zondag 23 mei om 15u : TBD vs TBD (grote finale)

De Europeanen blijven dus in de race en daar zijn we natuurlijk blij om! Laten we niet vergeten dat er een Belg deel uitmaakt van het team als strategic coach, niemand minder dan Christophe “Kaas” van Oudheusden. Nog een reden om te supporteren voor MAD, niet?

Copyright afbeelding: Riot Games