Bergen start play-offs tegen Mechelen met titelambities

Basketbal | De Euromillions Basket League begint woensdag aan de laatste fase: de play-offs. 8 ploegen strijden in 4 best of 3-campagnes in de hoop de trofee van het Belgische kampioenschap naar huis mee te nemen. Zou dit het jaar van Bergen kunnen zijn?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen werd afgesloten met een kleine verrassing bovenaan het klassement. Oostende, dat jaagt op een tiende opeenvolgende titel, moest de eerste plaats namelijk delen met Bergen. De kustboys hadden nog net het voordeel op basis van de onderlinge confrontaties.
 
De ploeg uit Bergen speelt dit seizoen op een bijzonder hoog niveau. Zij hebben de beste papieren om de Oostendse reus van zijn voetstuk te stoten. Met de tweede beste verdediging van de topclubs en de coach van het jaar aan de zijlijn, Vedran Bosnic, mag Mons stilaan dromen van de titel. Maar dan zullen ze het eerst moeten halen tegen Mechelen.
 
Mechelaars als een vis uit het water
 
De tweede in het klassement, Bergen, krijgt de zevende voorgeschoteld: Mechelen. Maar dat klassement geeft voor beide ploegen niet echt een goed beeld van hun kwaliteiten. “De zevende plaats van Mechelen weerspiegelt hun potentieel niet”, citeerde de krant Le Soir Bosnic net na de finale van de Beker, die Mechelen verloor tegen Oostende.
 
De Mechelaars kregen bovendien te maken met een paar gevallen van COVID-19 in hun rangen na de finale van de Beker. Zonder die pech konden de Kangoeroes zeker nog in de top 4 van het klassement geraakt zijn.
 
Mentaal voordeel voor Mons
 
Bergen zal niet op het thuispubliek kunnen rekenen om de bovenhand te nemen, maar ze hebben wel een ander mentaal voordeel. De afgelopen drie weken speelden de ploegen twee keer tegen elkaar en Bergen kon elke keer winnen. Maar het moet gezegd zijn: play-offs zijn niet vergelijkbaar met het reguliere seizoen.
 
Toch zitten de mannen van Vedran Bosnic vol zelfvertrouwen. Ze hebben slechts één doel: Oostende verslaan in de finale. “Onze 21ste overwinning van zondag tegen Aalst betekent dat we de finale fase op een mooie manier ingaan. Het is een boodschap: we spelen voor de titel en we willen Oostende verslaan in de finale!”, liet de jonge Igor Mintogo van de Waalse ploeg optekenen.
 
Zal Bergen een einde kunnen maken aan de Oostendse alleenheerschappij? Voor die mogelijk spetterende finale, zullen zowel zij als de kustboys eerst twee tegenstanders moeten verschalken in de play-offs, vooraleer ze tegenover elkaar zullen staan.
 
De Euromillions Basket League is te volgen op Pickx+ Sports, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top