De titelrace in de Jupiler Pro League begint stilaan op zijn laatste beentjes te staan. Leider Club Brugge heeft in de laatste twee duels genoeg aan een puntje. Enige uitdager nog is Racing Genk, dat moet winnen in eigen huis tegen Antwerp om nog enigszins kans te maken op de oppergaai.
Het parcours van Racing Genk herinnert een klein beetje aan dat van Standard in het seizoen 2010-2011. Destijds begonnen de Luikenaars vanaf de laatste plaats aan Play-off I en staken ze één voor één elke tegenstander voorbij. Uiteindelijk strandde Standard op slechts een half punt van de titel, die toen naar Genk ging. Deze keer zijn het de Limburgers die de achtervolging hebben ingezet op huidig leider Club Brugge. De troepen van John van den Brom hebben zelfs nog zicht op de titel. Als Club Brugge straks verliest in Anderlecht en Genk wint van Antwerp, volgt er op de allerlaatste speeldag een heuse titelmatch tegen Club Brugge.

Spektakel gegarandeerd

But first things first. Vooraleer er sprake kan zijn van een titelmatch tegen Club Brugge, moet Racing Genk eerst aanstaande donderdag proberen winnen tegen Antwerp in de eigen Luminus Arena. De drie voorgaande duels dit seizoen met The Great Old werden close calls. Genk won er twee van de drie, de eerste confrontatie op de Bosuil werd door Antwerp gewonnen.

Antwerp heeft dit seizoen wel de nodige moeite gehad met topschutter Paul Onuachu. In de drie confrontaties maakte Onuachu vijf goals. Daarnaast zat Theo Bongonda ook niet stil. De flankaanvaller was dit jaar drie keer trefzeker tegen Antwerp. Maar ook bij Antwerp wisten ze de weg naar het Genkse doel te vinden en troffen reeds zeven keer raak. Het belooft dus donderdag een spektakelpotje te worden.

Anderlecht op zoek naar eerste zege

Komt er een allesbepalende wedstrijd tegen Club Brugge in het Jan Breydel-stadion, dan moet Club Brugge straks verliezen op het veld van Anderlecht. Paars-wit pakte echter in deze play-offs nog geen enkele zege. De troepen van Vincent Kompany speelden in deze Champions Play-off drie keer gelijk en verloren recent van Genk. Anderlecht zal er dus op gebrand zijn om in eigen huis tegen rivaal Club Brugge een eerste driepunter te pakken in deze play-offs.

Bij Club Brugge heerste de voorbije weken toch enige nervositeit. Het flukse is er wat vanaf en op de koop toe werd sterspeler Hans Vanaken tot twee keer toe op de bank gezet door coach Philippe Clement. Toch was het uitgerekend Vanaken die een belangrijke rol speelde in de zege tegen Antwerp, waardoor Club Brugge nu wel heel dicht bij de titel staat.

Volg het duel tussen Racing Genk en Antwerp aanstaande donderdag vanaf 21 uur live op kanaal twee van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!