De laatste speeldag in La Liga belooft ongemeen spannend te worden op alle niveaus

Sport | La Liga maakt zich op voor de grote seizoensfinale. De 38ste en laatste speeldag belooft bloedstollend te worden. Alle ogen zullen op het titelduel Atlético Madrid - Real Madrid gericht zijn, maar ook onderaan het klassement wordt het spannend. Idem voor de Europese tickets. Niet voor hartlijders dus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor vorige zondag geloofde geen mens dat Atlético, de koploper in La Liga sinds de 9de speeldag, op één speeldag van het einde nog zou kraken en de troon zou afgeven aan eeuwige rivaal en titelhouder Real Madrid. Maar Luis Suarez en co kwamen met de schrik vrij tegen Osasuna: tot minuut 82 moesten ze achtervolgen, maar de Colchoneros toonden karakter en zetten de scheve situatie in het slot nog recht (2-1). Met een doelpunt van de onvermijdelijke Luis Suarez, die bediend werd door Yannick Carrasco, konden de troepen van Diego Simeone blijven dromen van de eerste titel sinds 2014.
 
Madrileens duel voor de titel

FC Barcelona mocht definitief een kruis maken over de titel na drie matchen zonder zege. Real Madrid is nog de enige titelconcurrent van Atlético, na een afvallingsrace met Barça. De mannen van Zinédine Zidane tellen twee punten minder dan rivaal Atlético, en dus is winnen thuis tegen Villarreal een must. Tegelijk moeten ze hopen dat Atlético punten laat liggen in Valladolid.
 
De Colchoneros, die op scherp staan na hun overwinning in extremis tegen Osasuna, zullen hun zenuwen de baas moeten zijn tegen de Castiliaanse club. Zeven jaar geleden haalden ze hun tiende titel binnen op het veld van Barça, ook op de allerlaatste speeldag van de competitie.
 
Spanning om het behoud
 
Ook het lot van Valladolid zal bepaald worden in de match tegen Atlético. De club staat op een 19de plaats, boven Eibar, dat degradeerde na de zoveelste nederlaag tegen Valencia. De Castiliaanse club kan zich enkel in het geval van een zege tegen Atlético verzekeren van het behoud in de hoogste klasse. Met twee punten meer dan Valladolid zullen ook Huesca en Elche trachten om hun vel te redden, tegen respectievelijk Valencia en Athletic Bilbao.

Waar alle Champions League-tickets al uitgedeeld zijn in La Liga, moeten die voor de Europa League nog vastgelegd worden. Villarreal, dat met Real Sociedad en Real Betis strijdt voor de Europa League, staat momenteel op een zevende plaats en droomt tegelijk van de overwinning in diezelfde Europa League. De club speelt op 26 mei de finale tegen Manchester United. Als ze winnen van de Engelsen kwalificeren de troepen van Unai Emmery, ongeslagen in dertien Europese matchen dit seizoen, zich rechtstreeks voor de Champions League. Maar Los Blancos kloppen, die in de titel geloven, belooft een aartsmoeilijke opdracht te worden voor de gele onderzeeër. 
 
Volg La Liga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de 38ste speeldag:
 
Zaterdag 22 mei
  • Valladolid - Atlético Madrid: vanaf 18u op Eleven Sports 1
  • Real Madrid - Villarreal: vanaf 18u op Eleven Sports 2
  • Eibar - FC Barcelona: vanaf 18u op Eleven Sports 3
Zondag 23 mei
  • Sevilla - Alavés: vanaf 21u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top