Het derde seizoen van de Belgian College League liep afgelopen zondag op zijn einde. Het FIFA 21-toernooi kroonde een nieuwe kampioen, op League of Legends pakte Ephec voor het derde jaar op rij de titel.

 

De dag begon met de grote finale van het voetbalspel van EA Sports! In deze play-offs kregen we heel wat 2-0-eindstanden in de BO3-wedstrijden! In geen enkele wedstrijd gaven de winnaars hun tegenstanders ook maar één round. Maar als er één speler is die geen genade toonde, dan was het wel de vertegenwoordiger van de Universiteit van Antwerpen. “EminoMercy”, hij deed zijn naam alle eer aan, won de finale met een score van 2-0. Dat was de eerste overtuigende overwinning voor zijn universiteit! Willem Vromant, die in de halve finale Nycom (speler van KAA Gent) uitschakelde, moest tevreden zijn met een mooie tweede plek voor de Arteveldehogeschool van Gent.

Ook op League of Legends was er geen plaats voor genade! Weinigen konden zich inbeelden dat Ephec, grote favoriet en ongeslagen in de afgelopen drie jaar, zou verliezen van zijn enige grote concurrent dit seizoen, PXL! Maar de regerende kampioen beleefde wel een paar moeilijke momenten. Samen met de spelers moesten we helemaal tot het einde van deze BO5 gaan om de kampioen van 2021 te kennen. Maar uiteindelijk haalden de spelers van Ephec het opnieuw met een nipte score van 3-2. De teleurstelling was groot in de gelederen van PXL Esports, maar hun spelers kunnen trots zijn op hun reis en hun topprestatie in de finale.

Copyright afbeelding: Belgian College League