De laatste officiële game die gespeeld zal worden op de 13e Esports World Championship is onthuld: het gaat om Tekken 7. De fighter, met vergelijkbare mechanics als Street Fighter, zal samen met de eerder aangekondigde games deel uitmaken van het toernooi dat plaatsvindt in Eilat, Israël.

 

De genadeslag is voor Tekken

De Internationale Esportfederatie heeft bekendgemaakt dat Tekken 7 deel uitmaakt van de licenties die tijdens de dertiende editie van de Esports World Championship hun opwachting zullen maken.

Het is de achtste keer dat Tekken deel uitmaakt van de competitie, sinds het debuut van de fighter in 2012. Met deze aankondiging mag Tekken 7 dus plaatsnemen in de rangen van DOTA 2, CS:GO en PES!

Tekken 7, ‘ijzeren vuist’ in het Japans, werd ontwikkeld door Bandai Namco. Het doel van het spel is een één-tegen-één duel winnen in een interactieve 3D-omgeving.

De atleten zullen geselecteerd worden door leden van de nationale federaties van de IESF, dat zes nieuwe leden telt: Armenië, Kroatië, Djibouti, Litouwen, Honduras en Suriname. In totaal zullen 80 landen deelnemen aan het toernooi.

Ter herinnering: dit evenement is het enige dat landen van over de hele wereld verenigt in een competitief format, dat esports in het midden van de belangstelling zet!

Copyright : ie-sf.org