Tentoonstellingen die je niet mag missen op Internationale Dag van het Museum

Deze dinsdag, 18 mei, is het de Internationale Dag van het Museum. Proximus Pickx heeft voor de gelegenheid een selectie gemaakt van tentoonstellingen die je zeker niet mag missen.

Jacqueline de Jong - The Ultimate Kiss @WIELS

Met haar uitbundige stijl creëert de Nederlandse kunstenares Jacqueline de Jong werken die humor, erotiek, geweld en politiek engagement combineren. Sinds het begin van de jaren zestig heeft compositie omarmd als een middel van verwarring en subversie. Ze mengt het absurde met het raadselachtige en is een van de kunstenaars die verhalen vertelt door te putten uit populaire cultuur, film en illustratie. De tentoonstelling in WIELS biedt de gelegenheid om het overvloedige werk van De Jong te ontdekken of te herontdekken in een niet-lineaire presentatie. Werken uit verschillende periodes lijken zo te reageren op elkaar, volgens een ongewone logica die de kunstenaar dierbaar is.
 
Te ontdekken in Wiels in Brussel, tot 15 augustus 2021. Alle informatie vind je hier.

Jacques Moeschal – Architecture sculptures @ BOZAR

BOZAR nodigt je uit om een duik te nemen in de archieven van architect en beeldhouwer Jacques Moeschal (1913-2004). Als student aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel was hij al snel gefascineerd door de mogelijkheden die beton biedt voor de beeldhouwkunst. In het kielzog van de democratisering van het naoorlogse België is Moeschal bij het grote publiek vooral bekend om zijn monumentale beeldhouwwerken die deel uitmaken van het autosnelwegennet. Automobilisten en passagiers genieten van de momenten waarop ze vanuit hun auto plotseling de imposante werken van Moeschal zien, die emblematische oriëntatiepunten zijn geworden op onze monotone autowegen (zoals het bouwwerk ‘Signaal van Zellik’ in de vorm van een "C"). Aan de hand van plannen, filmfragmenten, maquettes en interventies van hedendaagse kunstenaars zal de tentoonstelling de relatie tussen kunst en architectuur in Moeschals oeuvre onderzoeken.
 
Reserveren kan je hier.

Dubbeltentoonstelling Jean-Pierre Ransonnet en Alain Denis @ La Boverie

Het Musée de La Boverie organiseert een dubbeltentoonstelling gewijd aan twee belangrijke kunstenaars uit de Luikse kunstscene. Beiden zijn erg bekend in België en zijn aanwezig in de collecties van het Musée des Beaux-Arts: Jean-Pierre Ransonnet (Lierneux, 1944) en Alain Denis (Luik, 1947). Alain Denis, een groot bewonderaar van Warhol, is geïnteresseerd in gewone voorwerpen in de lijn van de Pop Art. Jean-Pierre Ransonnet richt zich materieschilderijen, gebaseerd op pigmenten, stromingen, opeenvolgende lagen. Zijn favoriete thema's zijn landschappen, tuinen, bossen en natuurlijke elementen. Deze dubbele tentoonstelling is te ontdekken in de Boverie de Liège, van 13 mei tot 15 juli 2021.
 
Hier vind je informatie en tickets.  

Kunstenfestivaldesarts @ Brussel

Voor de 26ste editie van het Kunstenfestivaldesarts hebben de organisatoren gekozen voor een tweeledig programma. Het eerste deel van dit niet te missen culturele evenement in Brussel zal plaatsvinden van 7 tot 30 mei, terwijl een tweede deel zal plaatsvinden in juli, van 1 tot 8. Een twintigtal emblematische locaties in de stad Brussel nemen deel, waaronder het Schaarbeekse Kunsthuis, Les Brigittines, de Beurschouwburg, de Schaarbeekse Hallen, het Théâtre National, het Théâtre des Tanneurs, de Varia en de Raffinerie. Dans-, theater- en muziekvoorstellingen, evenals artistieke voorstellingen en films, kan je ter plaatse ontdekken of in het comfort van je woonkamer.
 
Het volledige programma en de kaartverkoop zijn beschikbaar op de website van het evenement.

Nieuws

Bekijk alles
Top