De geheimen van meesterlijke Mol Lennart

Films | Dat we dit jaar te maken hadden met een meesterlijke Mol, werd vorige week duidelijk. Maar hoe ging Lennart precies te werk? In de slotaflevering van ‘De Mol’ toonde hij ons alle manieren waarop hij heeft kunnen saboteren en worden de tips in het programma uit de doeken gedaan. Proximus Pickx zet er een paar op een rij.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een tweede Mol?
 
Voor het spel begon kreeg Lennart te horen dat niet enkel kandidaten konden weggestuurd worden, maar ook de Mol. Er was namelijk een tweede saboteur: Martijn. Het eerste spel zou beslissend zijn voor wie dit jaar kon gaan mollen. De 25-jarige opvoeder toonde zich toen al sluw en vastberaden en schakelde zijn dubbelganger met glans uit door een raak paintballschot op Martijns linkerbeen.
 
Vergeven
 
Volgens Lennart waren zijn beste Mol-acties vanaf het begin opgebouwd. Hij had er namelijk voor gezorgd dat hij zo goed in de groep lag dat iedereen hem zijn flaters zou vergeven. Omdat die tactiek verbazend goed werkte, kon hij dus ook van het pad van de redactie af gaan en extra saboteren. Zo was het niet de bedoeling dat hij de 10.000 euro uit de groepspot zou halen onder het mom van een vrijstelling, maar niemand verdacht hem en de actie werd hem al snel vergeven. Ook tijdens de proef aan het Berlijnse hotel was het de bedoeling dat de deelnemers de pot eindelijk eens zouden kunnen spijzen, maar dat zag de Mol anders. Hij toonde geen genade en zijn theorie klopte alweer: niemand nam het hem kwalijk.

Gouden tips

Zoals elk jaar zaten er enkele hints verscholen in de afleveringen. Ook deze keer waren sommige tips onmogelijk te achterhalen, maar voor de oplettende kijker konden ze toch een verschil maken. Hier zijn een paar voorbeelden.
 
De eerste twee tips waren niet zo duidelijk en konden enkel begrepen worden als je ze samenzette. In de eerste aflevering was de laatste linie in het graanveld namelijk een driehoek: het symbool voor het mannelijke geslacht. ‘Wie is het’-gewijs kon je dus alle vrouwen uitsluiten. De aflevering erna, in de atoomschuilkelder, ging Lennart kamer 301 binnen. Een kwartslag draaien en je krijgt Mol. En aangezien hij daar zat met vier vrouwen…
 
De volgende tip was dan weer zeer helder, maar je moest snel zijn om het te zien. Tijdens de herfstbeelden was namelijk een man met een groene trui te zien die de letter M omhoog hield. Die man was niemand minder dan Lennart.
 
Isidoor speelde een prominente rol in dit seizoen en hoewel Annelotte zijn favoriet was, vond je de hond ook vaak op schoot bij Lennart. Hij tikte niet zomaar op het kopje van het dier, maar spelde ‘Mol’ in morsecode.

Kan je 'De Mol' nog niet helemaal missen? Lees hier alles over alle afleveringen en (verborgen) hints! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top