Laatste dag van de Serie A… onder hoogspanning!

UEFA Champions League | Bij alle Europese kampioenschappen loopt het seizoen langzaam ten einde, maar nog niet alle beslissingen zijn genomen. Dat is met name het geval in de Serie A, waar de race om Europa alle aandacht krijgt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al is de Italiaanse titel wel al betwist, na de kroning van Inter met Antonio Conte en Romelu Lukaku, is nog niet alles beslist. We denken met name aan de plaatsen in de Champions League, waarvan er nog meerdere moeten worden toegewezen.
 
Achter Inter bevestigde Atalanta ook al zijn plaats, in tegenstelling tot AC Milan, Juventus en Napoli. Deze drie clubs strijden om de twee overgebleven plaatsen, en het belooft dan ook een bijzonder spannende laatste dag in verschillende stadions te worden.
 
AC Milan bezoekt Bergamo
 
Van deze drie clubs is AC Milan het best geplaatst om een ticket te bemachtigen. Met een puntentotaal van 75 blijven de Milanezen Juventus voorlopig nipt voor dankzij een beter doelpuntensaldo, en ze hebben daardoor alle kaarten in handen om zich te kwalificeren. Toch zal hun laatste wedstrijd daarom nog niet gemakkelijk zijn.
 
Op de kalender staat een uitwedstrijd bij Atalanta, 2de in de stand. Aangezien het team uit Bergamo al gekwalificeerd is zullen zij misschien minder agressief op het veld verschijnen dan normaal, wat zeer gunstig zou zijn voor de Milanezen. Om er zeker van te zijn dat ze in de top vier eindigen, zullen ze hetzelfde resultaat moeten behalen als Juventus. Maar een gedeelde plaats kan ook voldoende zijn, afhankelijk van de gang van zaken.
 
Juventus kan alles mislopen
 
Na een redelijk gemiddeld en onregelmatig seizoen loopt Juventus nog steeds het risico volgend jaar niet in de Champions League te spelen, ondanks hun overwinning op Inter vorig weekend. ‘De Oude Dame’ staat op de 5de plaats, één punt achter Napoli. Dus alles kan nog steeds in de goede richting kantelen voor de mannen van Andrea Pirlo.
 
De beker met de grote oren missen zou rampzalig zijn voor Juventus, dat met zware financiële problemen kampt. Dit is wat de club ertoe bracht om mee de Super League te creëren, en daar nu nog steeds aan vast te houden. De teleurstelling van een niet-kwalificatie voor de Champions League zou nóg zwaarder kunnen worden aangezien de UEFA nog een beslissing moet nemen over sancties omtrent de Super League. Er is zelfs sprake van uitsluiting uit Europese competities…
 
Belangrijk detail is ook dat alle wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld, om te voorkomen dat bepaalde teams het spel gaan berekenen om niet voluit te moeten spelen.
 
Volg Serie A het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma voor de 38ste dag in de Serie A, zondag 23 mei:

  • Atalanta – Milan (Eleven Sports 3 vanaf 20u45)
  • Bologne – Juventus (Eleven Sports 1 vanaf 20u45)
  • Inter – Udinese (Eleven Sports 1 vanaf 15u)
  • Cagliari – Genoa
  • Sassuolo – Lazio
  • Torino – Benevento
  • Sampdoria – Parme
  • Napoli – Hellas
  • Spezia – Roma
  • Crotone - Fiorentina

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top