Zestien maanden na het overlijden van Kobe Bryant heeft de NBA ter nagedachtenis van de legendarische basketballer een eerbetoon gegeven aan hem. Deze keer kwam dat er door de introductie in de NBA Hall of Fame, waardoor Black Mamba opnieuw een mooi eerbetoon kreeg.
Kobe Bryant, een echte NBA-legende, zou sowieso op een of andere dag de Hall of Fame zijn binnengekomen bij het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap. Maar zijn overlijden van 16 maanden geleden in een vreselijke helikoptercrash heeft de organisatie waarschijnlijk ertoe aangezet om deze o zo verdiende bekroning te versnellen.

De ceremonie vond zaterdag plaats. Er was bijzonder veel emotie... Zijn vrouw Vanessa en zijn idool Michael Jordan brachten hartverscheurende toespraken ter nagedachtenis aan Bryant. "Ik wou dat mijn man hier was. Hij en Gigi (zijn 13-jarige dochter die samen met hem stierf, nvdr.) verdienden het om hier te zijn en om dit mee te maken. Hij zou een lange lijst met mensen hebben om te bedanken die hem inspireerden en er mee voor zorgden dat hij de Hall of Fame wist te bereiken. Familie, vrienden, mentoren, de L.A. Lakers, teamgenoten en tegenstanders", zei de vrouw van Kobe Bryant.

Ze vervolgde met humor en legde uit: "Ik heb altijd vermeden mijn man in het openbaar te prijzen, omdat ik het gevoel had dat hij genoeg lof kreeg van zijn fans over de hele wereld en dat iemand hem terug moest brengen naar de realiteit. Op dit moment weet ik zeker dat hij lacht in de hemel, omdat ik hem ga feliciteren met zijn prestaties op een van de meest openbare podia ooit."

Duncan en Garnett werden ook gehuldigd

Met deze ceremonie werden de spelers van de Hall of Fame-promotie van 2020 geëerd. Maar vanwege covid kon dit vorig jaar niet doorgaan. Kobe Bryant was niet de enige speler die zijn intrede deed op de beroemde muur van de NBA. Naast hem vinden we ook Tim Duncan (vijf titels met San Antonio Spurs) en Kevin Garnett (één titel met de Boston Celtics) terug. Toch was het duidelijk dat de inzending van Bryant alle aandacht trok. Hij stierf op 26 januari 2020 bij een helikoptercrash, samen met zijn dochter en 7 andere mensen.