De creatiefste queens en outfits van 'RuPaul's Drag Race'

RuPaul is een van de prominentste persoonlijkheden uit de LGBT+-gemeenschap. Hij verwierf vooral faam in de jaren 90 vanwege zijn dragqueenoptredens. Later slaagde hij erin om de dragqueencultuur gemeengoed in alle huiskamers te brengen. Het is vooral te danken aan het succesvolle televisieprogramma 'RuPaul's Drag Race' dat veel dragqueens nu in de schijnwerpers staan. Proximus Pickx heeft voor jou vijf stijlvolle dragqueens geselecteerd die in de show van RuPaul zijn verschenen.

Aquaria

Aquaria, de tiende seizoenswinnaar van RuPaul, staat bekend om haar eigenzinnige looks met een waterthema. De dragqueen was al bekend voordat ze in 'RuPaul's Drag Race' verscheen. Vanaf 19 jaar was ze al een gevestigde waarde in het uitgaansleven. In januari 2016 verscheen Aquaria in Vogue Italia met andere drag queens. Ze was ook de drag daughter van Sharon Needles, die het vierde seizoen van 'RuPaul's Drag Race' won. In haar outfits zien we overigens dat ze zich heeft laten inspireren door haar drag-mom. Ze is in ieder geval niet bang om voor veelzijdige looks te gaan.
 
In 2018 stond Aquaria model voor Moschino x H&M. Een jaar later was ze ook een van de muzen van de Mac Viva Glam-campagne en werd de eerste dragqueen die paradeert op de rode loper van het Met Gala. In datzelfde jaar bracht ze in samenwerking met NYX Cosmetics haar eigen make-uppalet uit. En laten we niet vergeten dat ze ook verscheen in de Rihanna Savage X Fenty Beauty Fashion Show, tijdens de New Yorkse modeweek voor de herfstcollectie van 2019.

Violet Chachki

Voor velen is en blijft Violet Chachki een van de meest indrukwekkende dragqueens die ze ooit in de show hebben gezien. Ze won het zevende seizoen van 'RuPaul's Drag Race' met vlag en wimpel dankzij haar babydoll-looks en hoogvliegende acrobatiek. Haar optreden in de show leverde haar ook een rol op in de burleske show 'The Art of Teese' met Dita Von Teese.
 
Daarnaast is ze ook de eerste dragqueen die poseert voor een lingeriemerk. In de show liet ze regelmatig zien dat ze in staat is om haar taille te verkleinen tot 45 centimeter. Chachki heeft ook op de catwalk mogen lopen voor Moschino tijdens de modeweek van Milaan voor de herfstcollectie van 2018. Deze dragqueen heeft ook ook haar sporen verdiend op modegebied. In de show kon ze haar talenten laten zien bij het ontwerpen of bedenken van verschillende stijlen. In seizoen acht, wanneer ze haar kroon aan de nieuwe winnaar overhandigt, maakt ze nog steeds indruk en overschaduwt ze de nieuwe winnaar met haar outfit.

Plastique Tiara

Dankzij haar vrouwelijke gezicht werd Plastique Tiara al snel een van de favorieten van de show. Het is vooral haar adembenemende schoonheid die we ons zullen herinneren vanaf seizoen 11. Door haar Aziatische roots te mengen met haar dragperformance brengt ze wat diversiteit in een show waarin weinig niet-witte dragqueens optreden.

Plastique Tiara liet zich ook opmerken door haar leeftijd, ze is nu 21 en vertegenwoordigt een nieuwe generatie dragqueens met meer vrijheid. Ze was al voor de show bekend op sociale netwerken met meer dan 1 miljoen volgers, en werd beschouwd als een van de lievelingen van seizoen 11. Dankzij haar ongelooflijke uiterlijk en onvergetelijke dansvoorstellingen eindigde ze op de achtste plaats.

Peppermint

Peppermint verscheen in het negende seizoen van de show en staat bekend als een activistische dragqueen. Ze liet zich opmerken in de show omdat ze één van de eerste kandidaten werd die na de show bekendmaakte dat ze transvrouw was. Daarmee opende ze het debat over de inclusie van transdeelnemers. Van RuPaul is het geweten dat hij een ingewikkelde verhouding heeft met de transgemeenschap. In 2018 vergeleek hij in een interview transvrouwen met atleten die doping nemen om hun prestaties te verbeteren. Later betuigde hij zijn spijt over deze pijnlijke uitspraak en bevestigde dat deelnemers enkel worden geselecteerd op "charisma, uniekheid, durf en talent".
 
Peppermint eindigde in het negende seizoen als tweede na Sasha Velour, nadat ze ruzie kregen over de Whitney Houston-hit 'It’s Not Right but It’s Okay'. Na de show werd ze de eerste transvrouw die een hoofdrol speelde op Broadway.

Trixie Mattel

Haar retro-look doet ons denken aan de jaren 60. Dankzij haar platinablonde en zuurstokroze outfits is Trixie Mattel dé Barbie van de dragwereld. Ze deed mee aan het zevende seizoen van 'RuPaul's Drag Race' maar werd uitgeschakeld. Ze liet zich evenwel niet kisten, want gemotiveerder dan ooit keerde ze terug voor het derde seizoen van 'RuPaul's Drag Race: All Stars' en werd ze eindlaureaat. Ze is ook bekend van haar webserie 'UNHhhh' met Katya Zamolodchikova. Naast haar talenten voor komedie is ze ook een countryzangeres. In mei 2017 bracht ze haar eerste album 'Two Birds' uit en in 2018 een tweede, 'One Stone'. Op Netflix kan je een documentaire over haar muzikale carrière zien.
 
Bekijk 'Trixie Mattel: Moving Parts' en 'RuPaul's Drag Race' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.  

Films

Bekijk alles
Top