OH Leuven ontmoet Anderlecht in finale van Proximus ePro League

Nieuws |

De twee finalisten van de Proximus ePro League zijn eindelijk bekend! Zak “Emperatoor” Bentato (RSCA) was de eerste speler die doorstootte. Enkele uren later verzekerde OHL-speler E-onel zich tegen Sporting Charleroi van de tweede en laatste plek in de finale.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Woensdag 12 mei vonden de langverwachte halve finales van de Proximus ePro League plaats. Hoewel de kwartfinales al voor verrassingen zorgden, mogen ook de halve finales op zijn zachtst gezegd verrassend genoemd worden. Ter herinnering: de halve finales worden uitgevochten in twee duels. Mochten de teams na 180 minuten stranden op een gelijkspel, wordt de golden goal-regel ingevoerd.

De eerste confrontatie van de dag was die tussen Zak “Emperatoor” Bentato (RSCA), en KV Kortrijk-speler Manse “Manse01” Bogaerts. Wie een spannende eerste match verwachtte, was eraan voor de moeite. Ondanks stevig verweer van Manse01 deed de speler van Anderlecht drie keer de netten trillen. Doelpunten die tijdens de terugmatch ongetwijfeld door het hoofd van de Kortrijk-speler bleven spoken. Toch opende hij de score in de 24e minuut, met een doelpunt van Badamosi. Een comeback die bevestigd werd met een tweede goal. Jammer genoeg voor Manse01 gaf Zak Bentato zich niet gewonnen: hij sloeg toe en zette de uiteindelijke score van 4-2 vast. De Anderlecht-speler plaatst zich zo voor de finale en kan zijn titel van 2016 nog eens overdoen.

De tweede match liet niet lang op zich wachten. De twee spelers verschenen heel snel op het scherm, controller in de hand en klaar voor de strijd. Sporting Charleroi-speler Florian “Didista” Vandamme mocht het opnemen tegen Reinout “E-onel” Schols, vertegenwoordiger van OH Leuven. Ditmaal was het wel een nipte wedstrijd, terwijl we dat niet hadden verwacht. Veteraan Didista speelde namelijk tegen een debutant in zijn eerste ePro League-seizoen! Het was de speler van Leuven die de score opende na 53 minuten.

Die 1-0 zou niet meer veranderen. Pas na 15 minuten in de terugmatch vond Didista de weg naar doel, met een gevaarlijk schot. Maar E-onel kon dertig minuten later tegenprikken en kwam zo terug op voorsprong. Die goal zou beslissend zijn. De speler van Leuven verzilvert een welverdiende plaats in de grote finale van de Proximus ePro League.

Ontdek op 19 mei, op het Youtube-kanaal van ELEVEN Belgium, wie van Zak Bentato (RSCA) en E-Onel (OH Leuven) zich tot nationale kampioen van FIFA 21 kan kronen!

Copyright afbeelding: RBFA

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top