'Never Been Kissed': de eerste film van Drew Barrymore’s eigen productiehuis!

Komende vrijdag zendt VTM3 de film ‘Never Been Kissed’ uit. In deze komedie maakte niemand minder dan James Franco zijn debuut op het grote doek en het was tevens de eerste prent van Drew Barrymore’s productiehuis ‘Flower Films’. Proximus Pickx vertelt je graag meer over één van Barrymore’s belangrijkste films.

 

Josie Gellar (Drew Barrymore) werkt als tekstbewerker bij de Chicago Sun Times en wil eindelijk journalistieke reportages gaan maken. Ze krijgt van haar excentrieke baas de kans om verhalen te sprokkelen op een lokale middelbare school maar dat loopt moeizaam. Josie slaagt er niet in om het ijs te breken tussen haar en de medestudenten en schakelt haar grappige broer in om haar te helpen. Net op het moment dat Josie verhalen begint te ontdekken, wordt ze verliefd op haar leerkracht.

James Franco’s filmdebuut

Nadat de jonge James Franco eind jaren negentig al in enkele reclamespots en televisieseries had gespeeld, was het in 1999 tijd voor zijn Hollywood-debuut. Hij speelde in ‘Never Been Kissed’ de knappe bink Jason op een Amerikaanse middelbare school en maakte daarmee een sterke indruk. Dat moet ook de Amerikaanse regisseur David Raynr niet ontgaan zijn. Hij contacteerde Franco om een hoofdrol te spelen in zijn volgende tienerfilm ‘Whatever It Takes’ (2000). De carrière van Franco nam daarna iets serieuzere wendingen en scheerde ook hoge toppen. Dat is allemaal te danken aan Franco’s acteertalent én een klein beetje aan Drew Barrymore’s productiehuis Flower Films.

 

Eigen productiehuis

‘Charlie’s Angels’, ‘Donnie Darko’, ‘50 First Dates’ of ‘He's Just Not That Into You’? Het zijn maar enkele van de vele films die het productiehuis ‘Flower Films’ van Drew Barrymore en haar hartsvriendin Nancy Juvonen hielpen realiseren. Het bedrijf werd in 1995 uit de grond gestampt en richtte zich in eerste instantie op komische films die een jonger publiek moesten aanspreken. Dat lukte aardig en ondertussen regelt het bedrijf ook alles achter de schermen voor Drew Barrymore’s eigen talkshow: ‘The Drew Barrymore Show’. 


‘The Drew Barrymore Show’

Het idee om een eigen talkshow te beginnen speelt al een tijdje rond in het hoofd van Drew Barrymore. In 2019 was het dan eindelijk zover: toen kon ze het Amerikaanse CBS overtuigen met een pilotaflevering van haar eigen show waarin ze op amusante wijze een babbeltje slaat met verschillende gasten uit de film- en showbizzwereld. Het idee, en Drew’s inbreng, sloeg aan en CBS bestelde één seizoen. Nadat ze afgelopen jaar al haar energie stak in het maken van een leuke talkshow tenmidden van een pandemie, kreeg ze opnieuw het vertrouwen van CBS en werd het tweede seizoen besteld van ‘The Drew Barrymore Show’. 

Bekijk ‘Never Been Kissed’ op vrijdag 19 mei om 22u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 


 

Films

Bekijk alles
Top