Haperende aanval van Club Brugge moet opstaan tegen Antwerp

Jupiler Pro League | Club Brugge neemt het zondag om 18u30 op tegen Royal Antwerp FC. Voor de Bruggelingen kan het mogelijk een eerste kans zijn op een titelfeest(je). Al moet het dan hopen dat KRC Genk niet weet te winnen op het veld van Anderlecht én dat het aanvallende trio met Bas Dost, Hans Vanaken en Noa Lang weer zijn niveau gaat halen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Philippe Clement verraste met zijn basisploeg tegen Antwerp, want Hans Vanaken begon op de bank. "Vanaken op de bank heeft niks met de vorige wedstrijd te maken, wel met de komende. Met Rits is het de bedoeling dat we meer infiltraties zonder bal doen”, aldus Clement via de officiële kanalen van Club. De tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen was de afgelopen weken en zelfs maanden niet in topvorm.

De organisatie primeert

Het was duidelijk dat de trainer van blauw-zwart met een stevige organisatie naar de Bosuil was gekomen. Een punt was genoeg voor Club. Eder Balanta, Mats Rits en Ruud Vormer vormden centraal op het middenveld de as van Club, maar veel creativiteit zat daar niet. Antwerp is onder Frank Vercauteren ook een ploeg die weinig risico neemt en dat deed het ook niet in deze match. De eerste helft was bijzonder gesloten en de 0-0 was een logisch gevolg. In de tweede helft was er geen beterschap en het bleef zeer logisch bij een doelpuntenloos gelijkspel.

Club Brugge gaat desondanks de laatste drie matchen in met een mooie bonus. De Bruggelingen hebben momenteel vijf punten meer dan eerste achtervolger Racing Genk, dat zelf 1-1 speelde tegen Anderlecht. In het Jan Breydelstadion, waar Club Brugge in de competitie met 0-2 verloor van Antwerp, kan de landskampioen een grote stap richting landstitel zetten of zelfs de titel vieren.

Lang & co in vormdip

Racing Genk trekt zaterdag immers naar Anderlecht en als de Limburgers daar niet winnen, kan Club Brugge thuis tegen Antwerp de titel vieren. Een punt (bij een nederlaag van Genk) of een zege (bij een gelijkspel van Genk) kan dan genoeg zijn. Toch zal Club Brugge dan een stuk beter voor de dag moeten komen, want het boekte tot op heden een 2 op 9 in deze Champions’ play-offs. Bij Club Brugge zitten aanvallende smaakmakers als Bas Dost, Hans Vanaken en Noa Lang in een vormdip. Tegen Genk en Antwerp kwamen ze amper tot niet in het stuk voor. Vanaken viel zelfs pas in het slot in tegen Antwerp en Lang ging met veel misbaar van het veld.

Het zit aanvallend momenteel niet goed bij Club Brugge en ook Ruud Vormer gaf na de partij aan dat er aanvallend meer moet gebracht worden. Dost (1 goal en 1 assist), Lang (1 goal) en Vanaken (0 goals en 0 assists) kunnen voorlopig geen kampioenencijfers voorleggen in de Champions’ play-offs. Het valt voor Club te hopen dat zij zondag wél opstaan in eigen huis, anders dreigt het weer moeilijk te worden om het stugge blok van Antwerp te ontwrichten.

Volg de topper tussen Club Brugge en Antwerp deze zondag om 18u30 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top