Wie op deze dolgedraaide vastgoedmarkt al eens naar een huis zocht, kent het probleem: je bezoekt tientallen huizen en wanneer je eindelijk dat ene droompand tegenkomt, moet je na één blitzbezoekje halsoverkop een torenhoog bod uitbrengen. Of een ander gaat ermee aan de haal. Best riskant – dat kan beter, toch? Kelly Pfaff geeft deelnemers van haar nieuwe VTM2-programma de unieke kans om eerst een week te proefwonen …
Vastgoedprogramma’s bij de vleet, de laatste jaren in televisieland. Overal ter wereld zien we huizenjagers op televisie verwoed op zoek gaan naar hun ideale stekje. Maar het nieuwe ‘Waar voor je Geld’ geeft aan dit beproefde (of grijsgedraaide) tv-format een nieuwe twist.
 
In ‘Waar voor je geld’, nu te zien op VTM2 met presentatie door Kelly Pfaff, krijgt een koppel potentiële kopers geblinddoekt drie huizen voorgeschoteld zonder te weten waar ze zullen terechtkomen. Uit die drie huizen mogen ze er eentje kiezen dat ze beter willen leren kennen. Niet voor het typische bezoekje-van-20-minuten met een makelaar om dan snel op goed geluk te moeten bieden, maar wél meteen voor een weekje proefwonen. Het koppel mag vervolgens op hun gemak een volledige week gaan logeren om het potentiële droompand en de buurt te verkennen.
 
In de aflevering van afgelopen maandag was het al meteen bijna prijs: de sympathieke René en Lien kozen voor een weekje proefwonen in het Oost-Vlaamse Zaffelare, niet ver van Gent. Ze namen hun intrek in een pand van 550.000 euro, meteen hun maximumbudget. Een “wijze côté” in de buurt van Gent met veel groen, meer dan genoeg ruimte, erg sympathieke buren … Het leek de perfecte woning. Maar helaas: een uur pendelen naar het woonzorgcentrum waar ze werkt, vond Lien – die enkel met de fiets naar het werk wil – toch net iets té ver. Lukt het deze maandag wél? Ontdek het om 21:35 uur op VTM2!
 
Bekijk ‘Waar voor je Geld’ op maandag 17 mei om 21u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!