Films die we graag in de drive-in cinema willen terugzien

Het ziet ernaar uit dat we deze zomer terug naar de cinema kunnen trekken. Maar moest dat toch niet lukken, zijn er gelukkig nog verschillende drive-in initiatieven. Die bioscoopervaring werd vorig jaar weer bovengehaald en zou ook dit jaar in de mode blijven. Proximus Pickx zet alvast wat toppers op een rij waarvoor je vast in de auto wil kruipen.

Jaws

Als je twijfelt of je deze zomer naar zee of naar de bergen te gaan, zal deze film de keuze iets makkelijker maken. Spielbergs cultfilm draait om een badplaats genaamd Amity. De zomervakantie komt eraan en toeristen stromen naar het strand. De rust van het stadje wordt al snel bedreigd wanneer de inwoners een aan flarden gescheurd lichaam op het strand ontdekken. Volgens de politiechef is het ongetwijfeld het werk van een haai. Hij probeert de burgemeester van de stad over te halen de toegang tot de stranden te ontzeggen, maar die weigert de toevloed van toeristen op te geven.
 
De muziek van de film zal je altijd doen huiveren en je de bek van de grote witte haai doen voorstellen terwijl je lekker in je auto zit. Ervaring gegarandeerd!

Mamma Mia!

Deze verfilming van de gelijknamige musical neemt je mee op reis langs de beroemdste liedjes van de beroemde Zweedse band ABBA. Het verhaal speelt zich af in het blauwe en witte landschap van Griekenland, en meer bepaald op het denkbeeldige eiland Kalokairi.
 
Donna runt ‘La Villa Donna’, een hotel aan de Middellandse Zee. De bruiloft van haar dochter Sophie en toekomstige schoonzoon Sky komt eraan, maar Sophie mist nog iets in haar leven: haar vader. Ze gaat dus in Donna's oude dagboeken op zoek en vindt drie mogelijke vaders. Ieder van hen krijgt een uitnodiging voor het trouwfeest, maar Donna weet van niets. Het is dus aan Sophie om uit te zoeken welk van de drie de juiste is, zolang haar mama de mannen uit haar verleden niet wegstuurd.
 
ABBA uit volle borst zingen in de auto, we hebben het allemaal al eens gedaan! Deze musical, onder leiding van Meryl Streep, in je auto te beleven is dus echt een droom. Je zult alle liedjes uit de film kunnen zingen zonder dat iemand je veroordeelt of vraagt het stil te houden. Zo zie je maar dat er veel voordelen zijn aan drive-in films.
 
Ontdek ‘Mamma Mia!’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Blue Lagoon

Drive-in films zijn meestal een gelegenheid om grote filmklassiekers te zien of te ontdekken die een generatie hebben getekend. 'The Blue Lagoon' is een cultfilm uit de jaren 80
 
Nadat hun schip gezonken is, zijn Richard en Emmeline de enige twee jonge kinderen die het ongeluk overleven. Ze zijn stuurloos en bevinden zich alleen op een verlaten eiland. Vanaf dan moeten ze voor zichzelf zien te zorgen. Het duo groeit op, wordt verliefd en krijgt een kind. Maar hoe gaan ze om met het ouderschap op zo’n onbewoond eiland?
 
De scènes die in Jamaica zijn opgenomen, voeren je mee naar de mooiste stranden ter wereld. Die verlaten en zonnige stranden fungeren als woonplaats voor de hoofdpersonages. Ondanks hun moeilijkheden krijg je toch zin om naar een onbewoond eiland te verhuizen, of toch op z’n minst een reisje te maken.
 

Dirty Dancing

Ben je op een eerste date? Dan is dit dé film om te bekijken. Het verhaal draait om een meisje dat een saaie vakantie doorbrengt met haar ouders en zus. Alleszins: tot ze Johnny Castel ontmoet, een dansleraar. Samen met hem ontdekt ze een hele nieuwe manier van dansen, ‘dirty dancing’. Tussen opzwepende heupbewegingen en zwetende lijven groeien de twee dichter bij elkaar. Maar Baby’s vader keurt haar relatie af, waardoor alles plots veel moeilijker wordt.
 
‘Dirty Dancing’ is even cliché als hartverwarmend en voor je het weet wil je zelf met je partner aan het dansen slaan.
 
Ontdek ‘Dirty Dancing’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top