D1B Pro League 'XI van het seizoen' // SPITS (1) // Dante Vanzeir (Union SG)

D1B Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel er in het afgelopen seizoen heel wat spitsen regelmatig de weg naar doel vonden, waren er toch twee exemplaren die er erbovenuit staken. Allereerst was dat natuurlijk Unionspits Dante Vanzeir.

De kwieke Limburger begon nog redelijk aarzelend met slechts één goal in vijf duels, maar ontplofte dan helemaal. In de daaropvolgende negentien duels scoorde Vanzeir prompt 18x en leek hij vlot op weg naar de topschutterstitel. Een blessure in de laatste vier duels zorgde toch nog voor een kleine domper, maar uiteindelijk kon de aanvaller toch nog standhouden op kop van de doelpuntenranking. Al moest hij uiteindelijk wel zijn titel delen met Georges Mikautadze.

Uiteindelijk haalde Vanzeir 9x ons 'XI van de week' waardoor hij de op twee na meest geselecteerde 1B-speler was (na Teddy Teuma en Marlos Moreno). Zijn plek in ons 'XI van het seizoen' is dan ook dik verdiend. Morgen maken we bekend wie hem vergezelt in de spits (rarara...) én wie er net naast de basisploeg viel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top