Doet Andrea Pirlo het seizoen uit bij Juventus?

Serie A |

Na een flinke pandoering tegen AC Milan lijkt de stoel van Juventus-coach Andrea Pirlo stevig aan het wankelen te zijn gezet. Juve dreigt immers voor het eerst in bijna tien jaar de Champions League te mislopen. Toch wil Pirlo niet van wijken weten: hij gelooft in een ommekeer en zal in de wedstrijd tegen landskampioen Inter Milaan moeten bewijzen dat hij zijn plaats op de bank bij Juventus helemaal waard is.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kritiek op de nieuwbakken coach van Juventus Turijn was al groot: Juventus kon dit seizoen zijn tiende titel op rij niet verzilveren en werd uitgeschakeld in de Champions League door FC Porto. Bovendien was oogappel Cristiano Ronaldo zichtbaar ongelukkig door het matige voetbal dat hij en zijn teamgenoten op de mat tevoorschijn toverden.

Ondanks de tegenslagen moesten we ons volgens Lilian Thuram geen zorgen maken. De voormalige ster van Juventus stond nog samen met Pirlo op het veld en zei vorige maand dat hij de kritiek op zijn voormalige teamgenoot “lachwekkend” vond. “Pirlo is nog maar net aan de slag als coach. Hij heeft, net als in elk ander beroep, tijd nodig om beter te worden”, aldus Thuram.

"Tot ziens, Pirlo!"

Afgelopen weekend leek Andrea Pirlo zijn laatste krediet opgebruikt te hebben in Turijn. Juventus verloor van AC Milan met zware 0-3 cijfers en tuimelde daardoor rechtstreeks uit de top vier van de Serie A. Dat is een ramp als je weet dat slechts de eerste vier Italiaanse clubs een ticket naar de Champions League krijgen en Juventus het aan zijn status verplicht is om elk jaar mee te doen aan het kampioenenbal.

Sinds deze laatste nederlaag lijkt Pirlo aangeschoten wild te zijn in Turijn. De jagers van dienst zijn de Italiaanse media: in tegenstelling tot in het begin van het seizoen houden nu zelfs de grootste kranten van Turijn geen blad meer voor de mond. De krant ‘Tuttosport’ kopte begin deze week "Tot ziens, Pirlo!” en ook het toonaangevende ‘La Gazzetta dello Sport’ stelt dat het lot van Pirlo is bezegeld na deze laatste nederlaag. 

Het tij keren

Coach Pirlo wil echter van geen wijken weten. “Ik zal geen ontslag nemen”, vertelde hij enkele minuten na de blamage tegen AC Milan. “Ook al gaat het moeilijk, ik ga gewoon door. Ik geloof dat ik het tij kan keren.” Dat tij keren kan enkel door een plaats in de top vier te bemachtigen en daarvoor moet Juventus in de eerste plaats rekenen op puntenverlies van eerste concurrent Napoli. Vervolgens moet de Oude Dame elke resterende wedstrijd winnen, te beginnen met die tegen de kampioen van Italië: Inter Milaan. Hopelijk heeft Pirlo een plannetje klaar want de kampioen van Italië zal haar aartsvijand uit Turijn met huid en haar willen oppeuzelen.

Het programma van de 37e speeldag van de Serie A

Zaterdag 15 mei

  • Juventus - Inter Milaan: vanaf 18u00 op Eleven Sports 2
  • AS Roma - Lazio Roma: vanaf 20u45 op Eleven Sports 2

Zondag 16 mei

  • Fiorentina - Napoli: vanaf 12u30 op Eleven Sports 1
  • AC Milan - Cagliari: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top