Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.
Centraal in de defensie krijgt Christian Burgess (R. Union SG) het gezelschap van Noël Soumah. De 26-jarige verdediger van KVC Westerlo haalde dit seizoen vier nominaties binnen en gaat daarmee Siebe Van der Heyden (R. Union SG), Glenn Neven (Lommel SK) en Florian Le Joncour (RWDM) vooraf.

Soumah was de enige centrale verdediger die zich het volledige seizoen staande hield bij KVC Westerlo. De Senegalees miste drie wedstrijden door schorsingen, maar was voor het overige altijd één van de eerste namen op het wedstrijdblad.

Zijn concullega's in het hart van de Westelse defensie (Biset, Perdichizzi, Ghandri en later ook Seigers en Yaméogo) hadden een wisselvalliger seizoen of kwamen pas laat de concurrentie aanscherpen, maar Soumah bleef standvastig en stond altijd paraat.

Voorgangers

Burgess en Soumah volgen Glenn Neven (Lommel SK) en Kenneth Schuermans (OH Leuven) op als centraal duo achterin. Zij haalden het vorig seizoen. Twee seizoenen geleden waren Thibault Peyre (Union - KV Mechelen) en Jan Van Den Bergh (Beerschot) de laureaten.