Don’t Miss the Call: help ons 150.000 gsm’s recycleren

Nieuws | Net zoals vorig jaar lanceert Proximus in 2021 de inzamelactie ‘Don’t Miss the Call’ met als doel om zo veel mogelijk oude gsm’s, smartphones en tablets te recycleren. Naar schatting zo’n 3 miljoen oude toestellen zouden in de Belgische lades stof liggen te verzamelen, in afwachting van een nieuw leven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Urban mining” is het proces waarmee de grondstoffen van oude toestellen hergebruikt worden om zo een duurzaam alternatief te voeden voor het ontginnen van natuurlijke grondstoffen. Dat is wat Proximus in de hand wil werken door oude gsm’s, smartphones en tablets in te zamelen.
 
Vorig jaar werd de ambitie geuit om 100.000 oude toestellen in te zamelen. Maar door de COVID-19-crisis moesten de winkels van Proximus en dus de inzamelpunten de deuren lange tijd gesloten houden. Het cijfer bleef op 65.000 toestellen steken. Dat wil Proximus dit jaar inhalen, want het doel ligt in 2021 op 150.000 ingezamelde toestellen.
 
“Aangezien de mobiele telefoon centraal staat in ons bedrijfsmodel willen we zeker onze verantwoordelijkheid nemen en onze planeet een handje helpen”, klinkt het. “Deze actie kadert ook volledig in onze #Inspire2022-ambitie om tegen 2030 een netto positief en volledig circulair bedrijf te zijn. Daarnaast zamelen we met de actie geld in voor EIGHT, een Belgische organisatie die zich inzet tegen armoede in Afrikaanse dorpen.”
 
Hoe deelnemen?

Je kan de actie vooruit helpen door om te beginnen je eigen oude toestellen in te leveren in een Proximus Shop. Daarmee help je onze planeet niet alleen, je ontvangt ook nog eens een voucher ter waarde van minstens 10 euro. Je kan er ook voor kiezen om dat geld integraal te doneren aan EIGHT. Deel vervolgens deze actie met je familie, vrienden en kennissen zodat ook zij hun oude toestellen een nieuw leven kunnen geven. Neem ook zeker een kijkje op de website van de actie, waar je onder andere informatie vindt over hoe je je oude toestel volledig kan wissen zodat er geen vertrouwelijke gegevens op achterblijven.
 
Wie nog op school zit, kan de hele school engageren om deel te nemen. Proximus werkt voor de actie ‘Don’t Miss the Call’ samen met Goodplanet, die een inzamelactie organiseert in Vlaamse scholen. De school die de meeste toestellen recycleert, krijgt niet alleen de eer, maar ook nieuwe computers als cadeau! Maar haast je, want deze actie loopt bijna ten einde.

Meer weten over de actie 'Don't miss the call' van Proximus? Volg dan deze link en leer over ons doel om in 2021 maar liefst 150.000 gsm's in te zamelen.

Lees hier meer over onze andere duurzame initiatieven.

Ontdek hier ook de link tussen gsm's en filmpersonages.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top