Hazard is alle krediet kwijt na Champions League-uitschakeling van Real Madrid: “Bye bye Eden!”

UEFA Champions League | Er komt geen Belgisch onderonsje in de finale van de Champions League. Nadat Kevin De Bruyne zich plaatste met Manchester City konden collega-Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard niet zijn voorbeeld volgen. Chelsea bleek te sterk voor Real Madrid. Maar de Spaanse kranten hadden het nadien vooral over Eden Hazard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet het feit dat Chelsea gewoon sterker was over twee matchen gezien, maar de non-prestatie van sommige spelers werd uitgebreid belicht door de Spaanse sportkranten. Vooral Sergio Ramos en Eden Hazard kregen de wind van voren. “Hazard verpersoonlijkt het falen van Real. Hij heeft 88 minuten lang helemaal niks gedaan. Zelfs in zijn oude tuin toonde Hazard geen vleugje van de kwaliteit die hij had in Londen”, schreef AS.

“Hazard verdiende zijn basisplaats niet. Dit is het tweede seizoen dat we mogen vergeten van Hazard. Tegen Chelsea kwam hij nauwelijks in het stuk voor en blijkt dat hij lichtjaren verwijderd is van de speler die hij ooit was. Oorlogen als deze in de Champions League zijn te hoog gegrepen voor hem”, voegde Marca toe.

Dollen met ex-ploegmaats

Als klap op de vuurpijl waren er dan ook nog beelden na de match van een Hazard die niet meteen in zak en as zat vanwege de uitschakeling. Hazard bleef nog even op het veld om bij te praten met Chelsea-spelers Kurt Zouma en Edouard Mendy. En het ging er duidelijk lollig en gezapig aan toe. Een doorn in het oog van Marca en co. Voormalig clubicoon Fernando Morientes was duidelijk voor Hazard: “Hij moet zich zo snel mogelijk verontschuldigen bij alle Madridistas.”

Volgens de redactiechef van de sportkrant AS, Tomás Roncero, moet Real Madrid zijn conclusies trekken. “Na afloop zien we Hazard grapjes maken met zijn ex-maats van Chelsea. Deze jongen heeft niet begrepen waar Real Madrid voor staat. De opkuiswerken moeten beginnen met de onmiddellijke verkoop van Hazard. Bye bye, Eden.”


Nog geen paniek voor het EK

Tegen Chelsea werd het voor Hazard zijn tweede basisplaats in vijf dagen. Maar het mag duidelijk zijn dat de door blessureleed geteisterde aanvoerder van de Rode Duivels achterop blijft hinken. De kwetsuren aan de enkel en zijn spieren zorgden ervoor dat Hazard anderhalf jaar in de vuilbak zag belanden. Hij is er nog niet met het oog op het Europees kampioenschap van deze zomer.

Hazard heeft nu nog vier competitieduels om op niveau te komen, zodat hij op het EK alsnog kan schitteren. Bij de Rode Duivels voelt hij zich meer in zijn sas. Real-coach Zinédine Zidane blijft in Hazard geloven, maar zijn centrale positie gisteren leek Hazard niet meteen te liggen. Hazard moet acteren vanop de flank en heeft meer aanvoer nodig vanuit het middenveld, wat hij bij de Rode Duivels wel zal krijgen. Er is dus nog geen reden tot paniek.

Maar voor Real Madrid zal Hazard geen bijdrage meer kunnen leveren in de Champions League. De finale op 29 mei in Istanboel wordt er eentje tussen Manchester City en Chelsea. Die kan je live volgen via de kanalen van Pickx Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top