Het beste werk van Almodóvar vind je in de VOD-catalogus van Proximus Pickx

De Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, grootmeester van de cinema in zijn thuisland en ver daarbuiten, behoeft geen introductie meer. In de catalogus VOD Premium vind je nu enkele van zijn meest betoverende films.

The Human Voice

Dit is op heden de recentste film van de Spaanse regisseur. ‘The Human Voice’ vertelt het verhaal van een vrouw die de de tijd ziet wegtikken terwijl ze tussen de koffers van haar ex-geliefde zit. Die beloofde dat hij zijn spullen zou komen ophalen, maar komt nooit opdagen. Hij liet ook zijn nerveuze hond achter, die niet lijkt te begrijpen dat zijn baasje hem in de steek laat. De film is dus het verhaal van twee wezens die moeten omgaan met het feit dat ze verlaten zijn. Almodóvar baseerde zich op het theaterstuk met dezelfde naam van Jean Cocteau. In de cast vinden we de geweldige Tilda Swinton (‘Young Adam’, ‘Burn After Reading’, ‘Snowpiercer’) terug in de hoofdrol.
 
‘The Human Voice’ ‘is vanaf 18 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Los amantes pasajeros

Middenin een vlucht richting Mexico heeft een A340 technische problemen en de crew maakt zich klaar voor een noodlanding. Aan boord worden de passagiers geconfronteerd met het feit dat dit misschien wel hun laatste uren zijn. Alle ingrediënten voor een claustrofobisch en turbulent verhaal. Maar Almodóvar, normaal bekend voor zijn psychologische drama’s en grote romances, pakt het aan met een komische noot. Om het nakende einde te kunnen verwerken, beginnen de passagiers elkaar al hun geheimen te vertellen en de gedoemde reis toch aangenaam te maken. Een beetje magie van Almodóvar is zeker op zijn plaats.
 
‘Los amantes Pasajeros’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Dolor y gloria

Deze film toont ons een reeks ontmoetingen die over een tijdspanne van tientallen jaren plaatsvinden, soms in vlees en bloed, soms slechts als herinnering, in het leven van een lijdende regisseur. De eerste liefde, de volgende liefdes, de moeder, de dood, de acteurs met wie hij samenwerkte, de jaren 60, de jaren 80 en het heden. De onkunde om het werk en het privéleven gescheiden te houden en de onomvattelijke leegte die hij voelt wanneer hij er niet in slaagt om zijn film te draaien. Almodóvar castte in zijn erg persoonlijke verhaal opnieuw Antonio Banderas en Penélope Cruz, naast Asier Etxeandia, Julieta Serrano en Leonardo Sbaraglia. Banderas won voor deze prestatie de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol op het Filmfestival van Cannes.
 
‘Dolor y gloria’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Todo sobre mi madre

De jonge Esteban is sinds zijn geboorte alleen met zijn moeder. Hij heeft een diepe passie voor theater en literatuur en neemt zijn moeder op een avond mee naar het theater. Daar leert hij voor het eerst de identiteit van zijn vader, een transseksuele vrouw. Zijn moeder had haar identiteit al die jaren verborgen gehouden, maar na die avond besluit ze op zoek te gaan naar de persoon waar ze destijds van hield. Dit was een van de eerste grote successen van Almodóvar en in een van de hoofdrollen zien we een van zijn favoriete actrices: Penélope Cruz.
 
‘Todo sobre mi madre’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Volver

Deze film uit 2006 is een van de meest bekroonde werken van de beroemde regisseur. In dit gelaagde drama volgen we Raimunda, opnieuw een geweldige rol voor Penélope Cruz, die in Madrid woont met haar partner Paco en 14-jarige dochter Paula. Samen met haar zus Sole besluit ze een nieuw leven te beginnen zodat zij en haar tienerdochter in vrede kunnen leven. Het drietal vertrekt op een reis door hun geboortedorp, waar ze getuige zijn van vreemde gebeurtenissen. Op het Filmfestival van Cannes sleepte ‘Volver’ de prijs voor het beste scenario en die voor de beste vrouwelijke hoofdrol in de wacht.
 
‘Volver’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!Ook deze films van meesterregisseur Pedro Almodóvar zijn beschikbaar in de Premium VOD-catalogus:
 

  • La Piel que habito
  • La mala educación
  • Átame! (vanaf 14/5)
  • Los Abrazos Rotos (vanaf 14/5)
  • Julieta (vanaf 14/5)
  • Hable con ella (vanaf 14/5)
  • Relatos salvajes (geproduceerd door Almodóvar, vanaf 14/5)

Films

Bekijk alles
Top