Na meerdere weken competitie zit het FIFA 21-kampioenschap van de Belgian Collegue League er bijna op. De spelers van de play-offs zijn bekend, de grote finale nadert!

Terwijl de twee finalisten in League of Legends al bekend zijn, moeten de FIFA-spelers van de Belgian Collegue League nog aan de play-offs beginnen. Het voordeel van dit seizoen is dat van de 13 deelnemers, 8 spelers naar de eindrondes mogen. Die kans hebben de leden van de pro- en amateurscene niet gemist. Naast Bram_VD, UGent-vertegenwoordiger en verdedigend kampioen, neemt ook KAA Gent-speler Nycom deel.

Nochtans stond die favorietenrol niet garant voor een plek in de eindronde. EminoMercy, lid van de Universiteit Antwerpen, staat alleen op kop van het klassement. De jonge speler is zo de nieuwe favoriet van het toernooi.

©Belgian College League

Eén speler moest al de prijs betalen van de knock-outfase. KU Leuven-vertegenwoordiger MaartenToussaint verloor met 2-0 van Willem Vromant: zijn avontuur in de BCL zit er alweer op.

Uiteraard is niemand onoverwinnelijk in deze eindronde. De wedstrijden gaan door tot en met 16 mei. Dan wordt het derde seizoen van de Belgian College League beëindigd met de grote finale in FIFA 21 en League of Legends!

©Belgian College League

Copyright afbeelding: Belgian College League